Home Personale Automobilul zburător devine realitate

Automobilul zburător devine realitate

3 min read
2
0
92

O companie americană a anunţat recent că primul său prototip de automobil zburător a reuşit primul zbor experimental, deschizând astfel o nouă eră a transporturilor auto. Compania a declarat că, în decursul anului următor, automobilul zburător va fi produs în serie şi va putea fi cumpărat de orice doritor.

Compania Terrafugia a declarat că vehiculul, denumit Transition, este echipat cu două locuri şi are două aripi care se pot plia atunci când automobilul rulează pe şosea la fel ca orice altă maşină „clasică”. În decursul experimentelor efectuate luna trecută, prototipul a reuşit să zboare la altitudinea de 426 metri, timp de 8 minute.

Aproximativ 100 persoane au depus deja suma de 10.000 USD ca avans, pentru a-şi rezerva dreptul de a se număra astfel printre primii norocoşi care vor deţine un automobil zburător. Preţul final pentru un automobil Transition este estimat la 279.000 USD.

Printre alte adaptări speciale de care s-a ţinut seama la proiectare – şi care au avut nevoie de aprobarea guvernului – se numără utilizarea unor cauciucuri şi geamuri care sunt mai uşoare decât cele folosite la automobilele obişnuite, pentru a reduce greutatea maşinii în zbor.Oficialii din cadrul Terrafugia au declarat că proprietarul unui automobil zburător va trebui să treacă de un test special şi să aibă circa 20 de ore de zbor al activ, pentru a primi astfel dreptul de a conduce un Transition.

Conform lui Steven Moscaritolo, purtătorul de cuvânt al companiei, automobilul zburător va atinge viteza maximă de 112 kilometri/oră pe şosea şi va putea zbura cu viteza de 185 kilometri/oră.sursa

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

2 Comments

  1. Derscanu

    aprilie 3, 2012 at 22:48

    Frumoasa inventie, numai ca pentru a o putea folosi in aer nu trebuie si o licenta, un culoar de zbor, etc?

  2. Nice

    aprilie 5, 2012 at 21:29

    Cele 100 de persoane care si-au rezervat un automobil zburator cu siguranta sunt piloti sau au facut cursuri in domeniu. Mda, teribila inventie. 😛

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …