Home Reportaj BNR confirma dezastrul imobiliar

BNR confirma dezastrul imobiliar

2 min read
2
0
162

Pe 13 august intrebam cat din recesiunea actuala a Romaniei a fost generata de sectorul imobiliar. Din raportul de stabilitate financiara, aflam raspunsul de la BNR: foarte mult.

 • Sectoarele constructiilor si imobiliar cumulau 30 la suta din volumul total al creditelor restructurate, urmate de turism si comert (aproximativ 25 la suta). Din punct de vedere al valorii medii a unui credit restructurat, cele mai ridicate valori se inregistreaza pentru creditele restructurate din sectorul imobiliar.
 • Sectorul imobiliar are o contributie relativ modesta la valoarea adaugata creata de catre companii (3 la suta, iunie 2009), insa detine 13 la suta din activele totale (iunie 2009). Un risc ridicat provine din nivelul datoriei externe, care reprezinta peste 35 la suta din totalul datoriei externe private a Romaniei (iunie 2010). Mai mult, aproximativ o treime din datoria externa pe termen scurt provine din acest sector (iunie 2010). De asemenea, expunerea bancilor autohtone pe acest sector este relativ mare (peste 14 la suta din creditele acordate catre companii, respectiv 14 miliarde lei, iunie 2010 si in crestere de la 9,7 miliarde lei, decembrie 2008).
 • Rolul firmelor din constructii si imobiliare pentru sectorul bancar si economie ar putea fi modest in perioada urmatoare, in lipsa unor proiecte importante de infrastructura.sursa
 • Unde gasim bani?

  La banca e o varianta.Dar cand nu da cu imprumut…hm ce facem? Lasa ca ne descurcam n…
 • Nea Gigi Economu.

  Povestea lui nea Gigi economu e una relativ simpla.Cand mergea la scoala scria cu creionu …
Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Reportaj

2 Comments

 1. constanteanul

  august 26, 2010 at 17:22

  dc ti-ai schimbat blogul….

 2. bucurblog

  august 26, 2010 at 17:40

  nu l-am schimbat astept sa intru in posesia bucurion.info

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …