Home Personale Cui ne inchinam?

Cui ne inchinam?

2 min read
5
0
166

La poalele muntilor Himalaya se afla o tara cu numele Nepal.Acolo oamenii practica hinduismul,o religie care inglobeaza cateva zeci de mii de zeitati,fiecare din ele sculptate intr-o forma sau alta.Hindusii nu numai ca se inchina acestor idolii de lemn,piatra sau chiar metal,ci se inchina si unor animale cum ar fi vaca.Cu toate ca in tara bantuie saracia,templele acestor idoli sunt in marea lor majoritatea poleite cu aur,statuile sunt confectionate din materiale extrem de scumpe si, desi multi mor de foame,vacile se plimba in voie.

O forma clasica a idolatriei intalnita atat in Antichitate,cat si in secolul nostru este o inchinare in fata unui chip cioplit.Nu trebuie sa mergi pana in nepal ca sa vedem chipurile cioplite,caci le gasim in locurile de inchinareal crestinilor.Acolo intalnim statuete,sculpturi,reprezetand fie fiinte,fie alte aspecte din sfera religioasa-toate in contracditie vadita cu ceea ce spune Biblia:  „si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.” Romani 1.23-25.

 • Pentru cine traim?

  Viata oamenilor este impartita in mod normal in timp de lucru si in timp liber.Fiecare gas…
 • Catastrofa aeriana

  Una dintre cele mai mari tragedii din istoria zborurilor s-a petrecut la 27 martie 1977 ca…
 • Biblia

  Biblia este o carte unica.Nicio carte scrisa de vreun om nu se poate compara cu Biblia.Des…
Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

5 Comments

 1. Alex

  iunie 2, 2011 at 14:41

  Exista un singur Dumnezeu , doar ca fiecare ii spune cum vrea ( Allah , Budha , etc ) .. Asta este parerea mea si cred ca am dreptate nu ?

 2. admin

  iunie 2, 2011 at 14:44

  Ai dreptate cand spui ca Exista un singur Dumnezeu viu si adevarat,doar ca unii dintre oameni nu se inchina la EL ci la idoli adica pe langa,astfel nerespectand Cuvantul lui Dumnezeu.

 3. fotograf nunta

  iunie 2, 2011 at 22:08

  Exact cum a zis Alex….D-zeu e unu singur fiecare din noi il vede in felul lui!

 4. Derscanu

  iunie 5, 2011 at 00:11

  Nu cred ca cei din Nepal sau alte zone asemeni au citi Biblia, poate nici nu au auzit de ea, plus ca aici la noi in „sanul crestinatatii” oamenii nu citesc.
  Omul are atrcatie spre idoli, iar daca nu si-ii face sub forma de statui sau icoane cu siguranta si-ii face din alti oameni: M. Jackson, Elvis, Etc….

 5. phidas

  iunie 5, 2011 at 23:34

  De cele mai multe ori ma inchin la sticla de bere, alteori la cea de vin. 😀

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …