Home articole Cum sa cumperi un calculator bun la pret rezonabil?

Cum sa cumperi un calculator bun la pret rezonabil?

3 min read
Comentariile sunt închise pentru Cum sa cumperi un calculator bun la pret rezonabil?
0
243

Pentru folosirea internetului si a unor programe de baza, precum si pentru listari, cel mai ieftin calculator nou este o alegere foarte buna. Configuratiile calculatoarelor noi sunt destul de bune chiar si pentru aplicatii video, jocuri sau programe care necesita resurse mai performante, iar cu adaugarea de componente, calculatorul poate fi imbunatatit.

Alegerea calculatorului pentru necunoscatori

Un sistem desktop sau un laptop de marca – Dell, Mac etc. poate fi mai scump decat un calculator realizat din componente de calitate. Un prieten pasionat sau o firma de calculatoare te poate ajuta la achizitia unui sistem cu componente de calitate si la pret bun – cu 500 euro se poate cumpara un calculator cu performante folositoare si pentru jocuri sau programe care necesita resurse.

Stabilitatea calculatorului depinde de placa de bază (Intel sau AMD), cu sistem de racire de calitate si care sa fie compatibila cu cat mai diverse procesoare, memorii si alte periferice.

Placile video sunt cele care se deterioreaza cel mai frecvent, astfel incat un grafician sau un pasionat de jocuri va sti ca este important sa investeasca intr-o placa video buna.

Memoria RAM si harddisk-ul trebuie sa fie compatibile cu nevoile sistemului si ale utilizatorului. Ar fi de preferat ca datele de pe harddisk sa fie copiate din cand in cand pe un harddisk extern, care sa nu ramana conectat permanent la calculator, pentru a se evita virusarea si alte probleme.

Carcasa si sursa par alegeri care nu sunt importante, insa o informare ar putea dezvalui diferentele intre diverse modele. De asemenea, multa lume ignora importanta unui DVD writer/ player, pe de alta parte acesta se poate adauga oricand sistemului. Unele consumabile pc, precum mouse, tastatura, sunt frecvent schimbate, fie mai cad de pe birou, fie se uzeaza pur si simplu.

Intretinerea corecta a calculatorului este importanta pentru a-i asigura o viata cat mai lunga. Ar fi ideal ca sursa de curent sa fie conectata la un UPS, pentru a se evita deteriorarea sistemului din cauza oscilatiilor de tensiune. Foarte importanta este curatarea calculatorului de praf, cel putin o data pe an, chiar si a laptopului.

Load More Related Articles
Load More By admin
  • Oferte seniori

    Seniorii pot evada pentru o scurta vacanta de cateva zile intr-un colt unic de natura, in …
  • Sursa de imbracaminte buna pentru bebelusi

    Imbracamintea pentru bebelusi este la mare cautare si este semnul de buna vointa si cadoul…
  • Iar la nunta mea/S-a nascut o stea

    Am vazut multi oameni frumosi care nu stiu sa-si valorifice farmecul si multe femei frumoa…
Load More In articole
Comments are closed.

Check Also

Motive pentru care ar trebui să încercați folii autocolante

În zilele noastre foliile autocolante au ajuns la mare căutare şi au devenit elementele pr…