Home Personale Decaderea umana

Decaderea umana

3 min read
13
0
127

Stateam si ma gandeam zilele astea cum am ajuns noi oamenii in situatia actuala destul de proasta din toate punctele de vedere.Cum am decazut de la planul initial al Lui Dumnezeu privind viata noastra.Hai sa vedem cateva aspecte atat de clare si distrugatoare pentru om.Oameni care se drogheaza,fumeaza,mai nou se consuma etnobotanice si tot ce inseamna consum distrugator impotriva trupului nostru.

Toate aceste lucruri si multe altele sunt pacate.Lui Dumnezeu nu-I place cand vede la om asa ceva.De unde a plecat toata treaba asta pai simplu datorita neascultari omului fata de Creator.Geneza 2:16

16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina;

17. dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit.”

Atat de clar sa nu mananci ca vei muri.Omul la inceput a fost creat sa traiasca pentru totdeuna fara sa cunoasca moarte sau orice lucru negativ.Omul nu a ascultat ispitit de diavol a mancat si de atunci a decazut din drepturile la care avem acces.Utati-va in jurul vostru si o sa vedeti numai pacat.Pornografie peste tot,la biserica nu se mai merge si foarte putini oameni se roaga,prea putini.

Nu vreau sa va plictisesc,am un prieten a carui sotie mai le trage cu tigara si nici macar in timpul sarcini nu a vrut sa le lase deoparte.Cand ma intalnesc cu ea ii spun sa le lase ca nu sunt bune sub nici o forma dar nu vrea sa asculte.E doar un mic exemplu de ce am fost si cum am ajuns.Singura sansa sa revenim la drepturile accordate de Dumnezeu este sa Il aceptam pe fiul Lui in viata noastra si sa fim mantuiti ca sa ajungem in imparatia Lui.

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

13 Comments

 1. skykery

  aprilie 9, 2011 at 10:59

  Frumos articol si e scris cu suflet . Respect pentru acest lucru !
  Si da , tigara e un viciu, adica un pacat, deoarece te ispiteste si foarte greu renunti .

 2. Jteph

  aprilie 9, 2011 at 11:27

  Eu am reușit să mă las de fumat acum 5 luni de zile :).

 3. Derscanu

  aprilie 9, 2011 at 11:50

  Tigara, etnobotanice, alcool, etc sunt pacate, dar intr-un fel sunt pacate ce afecteaza doar pe cel ce le practica.
  Decaderea umana a depasit cu mult aceste aspecte oarecum minore, caci gasim: furt, talharie, viol, prostitutie, sechestrare de persoane, sclavie, dispretul fata de tot ce ne inconjoara inclusiv fata de notiunea de viata.
  Pacatul a fost cel ce a intrat ca un hot in lumea noastra, si tacit il acceptam ca parte integranta si normala a vietii. Ne obisnuim de mici cu dezastrele, cu nenorocirile, cu rautatea umana, cu pacatul, si vrem – nu vrem, intr-un fel ne molipseste putin cate putin.

 4. Val33ntyn

  aprilie 9, 2011 at 11:52

  La orice viciu se poate renunta. Cu putere de sine si multa ambitie.

 5. Derscanu

  aprilie 9, 2011 at 11:56

  Cand pacatul a intrat prima data in lumea noastra prin primii nostrii parinti s-a deschis poarta plasului si nimicirii umane.
  In istoria nostra gasim atat de multe lucruri rele, atat de rele incat ajungem sa ne scarbim de stramosii nosrii, si totusi le calcam pe urme in acelasi mod. Solomon spunea ca nimic nu este nou sub Soare, si ce a fost de mult dar s-a uitat se repeta astazi. Normal ca pacatul, decaderea morala, imbraca forme cosmetizate, specifice secolului nostru.
  Esenta pacatului este neascultarea de cuvantul Lui Dumnezeu. Fie pe fata fie pe ascuns, fie ca incercam sa minimalizam gravitatea unor pacate, ele tot pacate raman, si ele vor decide viitorul nostru.
  Esenta crestinismului consta in trairea dupa voia Celui Sfant, in toate aspectele vietii noaste.

 6. Adi

  aprilie 9, 2011 at 13:14

  Eu consider ca tigarile, alcoolul, drogurile sunt deja mici fapte pe langa ce s-a ajuns in ziua de astazi. Sunt multe alte lucruri pe care Derscanu le-a specificat in comentariile lui, mult mai grave. Toate pacate !

 7. Ovidiu

  aprilie 9, 2011 at 13:36

  Daca viciile sunt o modalitate de escapism psihologic, atunci credinta ce este ? Este mental o diferenta in a accepta comfortul unei substante care te face sa te simti altfel si a iti antrena mintea sa creada doctrinele religioase, pentru a te simti altfel raportat la realitate ?
  Nu cred ca una sau alta ofera un suport moral pentru a discredita oamenii din cealalta categorie, dar binenteles, cine sunt eu sa ma iau de ipocrizie.

 8. Ionut-Cosmin

  aprilie 9, 2011 at 16:27

  putem renunta la vicii doar cu ambitie

 9. Bogdan Ciurdea

  aprilie 9, 2011 at 17:55

  Nu suntem demni de a trăi.
  Dacă greşim măcar să mai trecem câteodată la biserică .

 10. admin

  aprilie 9, 2011 at 20:02

  Jteph: te felicit ca ai scapat de acest pacat.

 11. Bogdan

  aprilie 10, 2011 at 00:27

  e greu tata, dar greu greu nu asa….
  noi ne putem da cu parerea despre un drogat, dar nu-l putem intelege. numai Dumnezeu stie ce e in sufletul lui…
  nu-i condamn, nu-i incurajez… raman departe de ei, dar poate n-ar fi rau ca lumea sa nu-i mai judece asa dupa ureche…

 12. Din nu ll

  aprilie 10, 2011 at 14:41

  depinde de persoana,de firea ei.acum si cat este de grava situatia,vicile,,,,

 13. lucian fotograf

  aprilie 26, 2011 at 18:58

  Intadevar …drogurile pot schimba mult in raau o viata …iar daca nu se intervine la timp chiar o pot si lua!

Check Also

De ce site-ul tau trebuie sa fie optimizat pentru telefoanele mobile

Iti aduci aminte cand ai folosit ultima data smartphone-ul? Sigur ca poti! Asta se intampl…