Home Credinta Despre cazul din manastire.

Despre cazul din manastire.

3 min read
5
0
167

Lume,lume ce sa vezi si sa nu crezi.Toti vorbesc despre cazul maici starete care a facut ceva interzis de viata monahala si a ramas insarcinata.De ce a trebuit ca acest caz sa fie facut public si cum au ajuns cei din media la caz pentru mine ramane un mister.Pana la urma care e problema este alegerea ei de a renunta la aceasta viata de manastire total nebiblica si sa revina la viata normala de om simplu.A facut si ea dragoste cum au facut miliarde de oameni pe aceasta planeta si a ramas insarcinata.Carei faza? Lasati femeia in pace sa traiasca viata ca nu a comis o nimic ilegal,dupa parerea mea.

A cultul ortodox condamna ceea ce a facut pentru ca vezi a pacatuit.A ales sa iasa din viata monahala si cu asta basta.Nu e nici prima nici ultima care face asta.

„Este ştiut faptul că monahismul s-a confruntat cu multe probleme încă de la începuturi. Este adevărat că în ultima vreme astfel de probleme s-au înmulţit. De sute de ani, părinţii cu viaţă sfântă au vorbit despre scăderile monahilor. În Pateric găsim destule exemple cu monahi care au părăsit calea mântuirii. Haina călugărească nu este un paşaport pentru rai”, a adăugat Preasfinţitul Vincenţiu.”Este ştiut faptul că monahismul s-a confruntat cu multe probleme încă de la începuturi. Este adevărat că în ultima vreme astfel de probleme s-au înmulţit. De sute de ani, părinţii cu viaţă sfântă au vorbit despre scăderile monahilor. În Pateric găsim destule exemple cu monahi care au părăsit calea mântuirii. Haina călugărească nu este un paşaport pentru rai”, a adăugat Preasfinţitul Vincenţiu.sursa

 

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Credinta

5 Comments

 1. Bogdan

  decembrie 3, 2011 at 13:42

  de acord doar ca mai intai trebuia sa renunte la viata de maicuta si abia apoi se putea iubi cu cine vroia ea 🙂
  deh, padure fara uscaturi…

 2. Perfu

  decembrie 3, 2011 at 17:40

  Saraca maicuta nu a gresit cu nimic grav si unii o acuza foarte grav

 3. Derscanu

  decembrie 3, 2011 at 18:09

  Din punct de vedere religios, al faptului ca era calugarita-maicuta, a gresit. Din punct de vedere biblic, iarasi a gresit, caci sexul in afara casatoriei este pacat.
  Din punct de vedere social nu a gresit cu nimic.

 4. admin

  decembrie 3, 2011 at 20:39

  are dreptate Derscanu.

 5. refuzake

  decembrie 3, 2011 at 20:41

  In situatia care e are nevoie de ajutor.Nu e usor pentru ea…

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…