Home Personale Dusmanul smartphone-urilor.

Dusmanul smartphone-urilor.

1 min read
3
0
50

Cu telefoanele inteligente de astazi, in materie de tehnologie, cerul este limita. Dar toate acele aplicatii utile sau amuzante vin cu un pret: dupa o zi intreaga de trimis mesaje, e-mailuri si navigat pe internet, bateria telefonului este descarcata complet. Asa ca incarcarea telefonului, alaturi de spalatul pe dinti si plimbatul cainelui, a devenit activitate zilnica obligatorie.
Inainte, bateria unui telefon tinea zile intregi sau, dupa caz chiar doua saptamani. Diferenta este data de evolutia tehnologica. Smartphone-urile s-au adaptat nevoilor consumatorilor, transformandu-se in computere de buzunar, care permit conexiuni rapide si indeplimenesc sarcini care, in urma cu ceva timp, ar fi constituit subiecte de filme SF, arata, intr-o analiza, jurnalistii de la BBC.

Fiecare lucru pe care il facem cu telefonul personal necesita o procesare a informatiilor, care duce la un consum sporit de energie. Angela Nicoara, senior research scientist la Centrul pentru Inovatie Deutsche Telekon, din Silicon Valley, a petrecut mai mult timp studiind cantitatea de jouli care se consuma atunci cand folosim telefonul pentru diverse sarcini.sursa

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

3 Comments

 1. Madalina

  mai 2, 2013 at 19:31

  Faptul ca mi se termina bateria e enervant, dar e si normal deoarece am un ecran mare si asta papa baterie si totusi nu mi-as mai da telefonu meu drag pe alte telefoane care bateria tin chiar si o saptamana, mi-e bine asa cu iPhone-ul meu:)

 2. Lucian

  mai 2, 2013 at 22:01

  Eu incarc zilnic telefonul, deja e normalitate.

 3. Yamasha

  mai 7, 2013 at 12:42

  eu am telefon cu touch, dar nu e „destept” asa ca bateria ma tine 5,6 zile…

Check Also

Aspecte privind stocarea si transportul produselor cu ajutorul unor saci de rafie

In domeniile de activitate in care se utilizeaza cu precadere servicii de stocare, transpo…