Home Personale Dusmanul smartphone-urilor.

Dusmanul smartphone-urilor.

1 min read
3
0
80

Cu telefoanele inteligente de astazi, in materie de tehnologie, cerul este limita. Dar toate acele aplicatii utile sau amuzante vin cu un pret: dupa o zi intreaga de trimis mesaje, e-mailuri si navigat pe internet, bateria telefonului este descarcata complet. Asa ca incarcarea telefonului, alaturi de spalatul pe dinti si plimbatul cainelui, a devenit activitate zilnica obligatorie.
Inainte, bateria unui telefon tinea zile intregi sau, dupa caz chiar doua saptamani. Diferenta este data de evolutia tehnologica. Smartphone-urile s-au adaptat nevoilor consumatorilor, transformandu-se in computere de buzunar, care permit conexiuni rapide si indeplimenesc sarcini care, in urma cu ceva timp, ar fi constituit subiecte de filme SF, arata, intr-o analiza, jurnalistii de la BBC.

Fiecare lucru pe care il facem cu telefonul personal necesita o procesare a informatiilor, care duce la un consum sporit de energie. Angela Nicoara, senior research scientist la Centrul pentru Inovatie Deutsche Telekon, din Silicon Valley, a petrecut mai mult timp studiind cantitatea de jouli care se consuma atunci cand folosim telefonul pentru diverse sarcini.sursa

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

3 Comments

 1. Madalina

  mai 2, 2013 at 19:31

  Faptul ca mi se termina bateria e enervant, dar e si normal deoarece am un ecran mare si asta papa baterie si totusi nu mi-as mai da telefonu meu drag pe alte telefoane care bateria tin chiar si o saptamana, mi-e bine asa cu iPhone-ul meu:)

 2. Lucian

  mai 2, 2013 at 22:01

  Eu incarc zilnic telefonul, deja e normalitate.

 3. Yamasha

  mai 7, 2013 at 12:42

  eu am telefon cu touch, dar nu e „destept” asa ca bateria ma tine 5,6 zile…

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …