Home Personale Egoismul

Egoismul

2 min read
2
0
149

Una din caracteristicile vremurilor din urma enuntate in Cuvantul lui Dumnezeu este egoismul sau iubirea de sine.Acest pacat il face pe om sa nu tina cont de altul,sa nu-i pese de nevoile altuia,ba chiar este gata sa-l doboare,sa-l calce in picioare,ca sa-i mearga lui bine.Azi traim aceste vremuri de mult profetite.Fiecare urmareste doar castigul lui.Pentru aceasta este gata sa minta sa insele pe altul,sa fure,sa sape pe altul ca sa-i ia locul,sa critice pe toti ca sa sa se ridice pe sine insusi,sa-si vanda prietenii,fratii pentru un pumn de arginti.

Din cauza egoismului este atata suferinta in familii.Sotul i-si cauta propriile sale cai,chiar daca sotia sufera,iar copii duc lipsa.Divorturile sunt in cea mai mare pricinuite de egoism.Un egoism grosolan stapaneste lumea care ne inconjoara.Egoismul duce la neintelegeri,la certuri,la razboiaie.Omul devine hraparet,ca o fiara ce sfasie totul pentru sine.Planurile si gandurile oamenilor au ajuns cu totul pervertite de egoism,oamenii nu doresc sa asculte chemarea la viata a Mantuitorului.Singura cale de scapare de acest pacat este pocainta si credinta.

 • Intoarcere

  Dumnezeu ne indeamna prin Cuvantul Lui sa ne intoarcem la El.Sa devenim niste oameni ai ru…
 • Convingerea de pacat.

  Omul ca si fiinta a gresit prima data in gradina Edenului cand a incalcat ce a spus Dumnez…
 • Un simplu iarta-ma

  Omul ca si fiinta care gandeste si ar trebuii sa reactioneze atunci cand dupa un moment da…
Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

2 Comments

 1. stiLizer

  septembrie 5, 2011 at 12:47

  Ai dreptate, dar vezi tu, Dumnezeu a zis asta pentru că este în natura noastră.

 2. Derscanu

  septembrie 9, 2011 at 20:39

  Si acum 100 de ani era la fel, si acum 200, si acum 300, si acum 1000, si 2000, si 3000, si tot asa. Chestiile astea nu sunt de specifice doar secolului nostru, noi doar le-am ambalat mai frumos, mai ‘uman’.
  Problema secolului nostru nu consta in faptul ca suntem egoisti, ci in faptul ca facem din egoism o virtute, ca am ajuns sa spunem binelui rau si raului bine, asta e buba, buba ce pregateste terenul spre haos.

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …