Home Personale File sharing-ul in Elvetia ramane „legal” pentru anumite fisiere

File sharing-ul in Elvetia ramane „legal” pentru anumite fisiere

1 min read
1
0
153

Un nou raport al guvernului elvetian arata ca practica file sharing-ului nu este „o problema importanta” si, prin urmare, elvetienii au in continuare, partial, unda verde pentru schimbul online al anumitor fisiere, scrie Arstechnica.

Raportul guvernamental releva faptul ca descarcarea pentru uz propriu si necomercial de continut aflat sub copyright nu este o ilegalitate si ca legea aflata deja in vigoare este destul de bine conceputa pentru protectia continutului aflat in prorietatea cuiva.

Un alt raport arata ca sharingul fara drepturi din Elvetia este destul de practicat, in conditiile in care o treime dintre persoanele de peste 15 ani practica schimbul de fisiere. Si mai interesant este faptul ca raportul guvernamental spune ca sharingul este in interesul cetatenilor si al culturii elvetiene si ca pirateria cu care se confrunta marile companii straine impune adaptarea acestora la un nou model comportamental din partea consumatorilor…

Nu in ultimul rand, elvetienii considera ca economiile facute prin sharing si piraterie in general sunt folosite pentru cumpararea de bilete la „concerte, filme si altele”. sursa

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

One Comment

  1. Boogie

    decembrie 10, 2011 at 16:19

    Deci la ei e legal si la noi vor sa il interzica. Cred ca vor sa il interzica aici pentru ca noi nu prea cumparam bilete la concerte, filme, teatru si asa mai departe.

Check Also

De ce site-ul tau trebuie sa fie optimizat pentru telefoanele mobile

Iti aduci aminte cand ai folosit ultima data smartphone-ul? Sigur ca poti! Asta se intampl…