Home Personale In cautarea unui semineu

In cautarea unui semineu

3 min read
1
0
253

Odata cu venirea timpului rece impreuna cu sotia ne-am gandit de unde facem rost de o sobita pentru iarna.Aveam o soba dar era facuta in alta camera unde am stat iarna trecuta,odata cu mutarea in noua casa aveam nevoie de caldura clar.Am auzit din intamplare ca un vecin are o soba de vanzarea la un pret pentru buzunarul nostru 300 de lei.O soba pe doua module destul de buna.Am vorbit cu el si am luat-o.Initial sobita avea in fata un geam termorezistent prin care se vedea flacara din ea.Exact ca la seminee.Cand am fost la un var am vazut ca el avea la soba asa ceva si mia placut.

Cu toate ca in alegerea unui semineu de multe ori dicteaza aspectul, materialele exterioare, suprafetele si formele este bine de stiut ca toate acestea nu inseamna totul… ceea ce face un semineu sa incalzeasca atat incaperea cat si spiritul, sunt toate acele “dispozitive” pe care nu le vedem, dar este bine sa ne asiguram ca stim ce sunt, cum sunt si ce fac ele pentru o buna functionare.Semineele tip soba sunt de fapt seminee de sine statatoare, care nu au nevoie de constructii speciale, pot fi mutate dupa cum se doreste, iar montajul se realizeaza ieftin si repede.

Semineele “construite” sunt practic un cumul de focar si constructie – decoratiuni, ancadramente, imbracamintea propriu-zisa din materiale calorifuge si racord la cos.

Cum alegem un semineu?

Forma focarului influenteaza si forma semineului si pozitionarea acestora.

Semineele cu forme dreptunghiulare se recomanda a fi amplasate in campul unui perete. O varianta aparte a acestui model o constituie semineul cu deschidere pe doua laturi invecinate, cu pozitionare optima la extremitatea unui perete de compartimentare, deservind spatiul de trecere. Un alt caz special il reprezinta semineele cu focar cu dubla deschidere, a caror dispunere valorifica spatiul celor doua camere invecinate.

Semineele cu forme prismatice se recomanda a fi amplasate in colturile incaperilor, ca dealtfel si cele circulare/ semicirculare, care mai pot fi pozitionate si pe un perete al camerei deservite.Sursa: www.seminee-kaminofocus.ro

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

One Comment

  1. Iulian

    noiembrie 21, 2012 at 13:11

    Modelele faine sunt foarte scumpe..daca mai pui si costurile instalatiei, deja e exagerat.

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…