Home Reportaj Liniştea sufletească şi vremurile schimbătoare

Liniştea sufletească şi vremurile schimbătoare

4 min read
4
0
237

În vremurile nesigure, cum poţi avea pace în suflet? Cum poţi să nu fii frământat de griji şi de nelinişte?

Lumea aceasta în care trăim este măcinată de lupte, de violenţă – în familie şi în afara ei – , de suferinţă, de durere, de tristeţe… Dar oare avem unde să găsim stabilitate indiferent ce se întâmplă în lume sau în viaţa noastră? Putem privi spre viitor cu speranţă, oricare ar fi împrejurările din viaţa noastră şi din lume?

În vremurile noastre mulţi studenţi consideră că Dumnezeu este singura constantă din viaţa lor. Lumea din jurul nostru este în continuă mişcare, dar Dumnezeu nu Se schimbă. El este acelaşi, imuabil şi demn de încredere. De fapt, El Însuşi spune: „Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!” „Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb.”Dumnezeu este tot timpul disponibil pentru noi; putem conta pe El. El este „acelaşi ieri şi azi şi în veci”. În plus, ne poate lăsa să-L cunoaştem, ajutându-ne astfel să ne găsim pacea sufletească şi siguranţa în El.

Este posibil să ai pace în suflet?

O absolventă de facultate şi-a descris situaţia astfel: „Este ceva uimitor să am o relaţie reală cu Dumnezeu, în viaţa de zi cu zi. Am un „Însoţitor cosmic” pe care nu L-aş schimba pentru nimic în lume. Mă simt iubită şi simt, în sfârşit, că cineva mă cunoaşte cu adevărat, într-un mod pe care nici nu cred că-l pot descrie în cuvinte.”

Dan, un student cu hemofilie, a descoperit recent că s-a infectat cu virusul HIV, în urma unei transfuzii de sânge. La început a fost în culmea disperării şi a dat vina pe Dumnezeu. Apoi, căutând stabilitate… s-a apropiat de El. Urmarea: în ultimii săi ani de viaţă, a vizitat nenumărate campusuri universitare (deşi avea dureri groaznice), numai pentru a le spune colegilor săi studenţi cum Îl pot cunoaşte pe Dumnezeu şi cum pot avea parte de aceeaşi pace de care se bucura el… „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima.” „În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

 • Fara violenta.

  Spirite incinse in Parlamentul Coreei de Sud. Dezbinati de bugetul propus de guvern, repre…
 • Marturie

  Te cuprinde jalea cand te gandesti la unii oameni care cauta pace pentru cugetele lor in f…
Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Reportaj

4 Comments

 1. Madalina Raducanu

  septembrie 19, 2010 at 21:51

  Stiu relatarea…insa am ajuns ca pana nu-l cunosti pe Dumnezeu nu poti intelege aceasta stare oricat ai incerca…

 2. Bogdan Epureanu

  septembrie 20, 2010 at 07:34

  E perfect adevarat ca fiecare din noi are nevoie de un punct de sprijin; e la fel de adevarat ca unii dintre noi pot gasi acest punct de sprijin in Dumnezeu, dar aceasta nu este o varianta exclusiva… sunt foarte multe cazuri in care oamenii isi pot gasi acest punct de echilibru si in lucruri mai apropiate de noi. 😛

 3. Pato Basil

  septembrie 20, 2010 at 14:53

  speranta… nu trebuie sa dispara!

 4. adriank

  septembrie 20, 2010 at 16:45

  intr-o societate ca a noastra cel mai bine este sa-ti creezi lumea ta. Ca-n filmul Fight Club, daca societatea te respinge atunci respinge-o si tu pe ea. Este bine sa crezi intr-un Dumnezeu atot facator dar sa nu te bazezi ca te fereste de toate daca te rogi non stop si-ti faci o mie de cruci cand treci pe langa biserici.
  Dar subiectul asta cu Dumnezeu este fooarteee delicat si imposibil de explicat si impartasit in cuvinte.

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…