Home Personale Noi o ducem bine fata de alti oamenii.

Noi o ducem bine fata de alti oamenii.

2 min read
1
0
164

Serios ma uit la situatia mea si cred ca e una foarte buna prin comparatie cu altii care o duc mult mai greu decat mine. Am tot ce i-mi trebuie. Un videoclip al unei organizatii umanitare ne arata felul in care traiesc mai multi COPII din Africa, nevoiti sa parcurga zilnic cativa kilometri pe jos in cautarea unei APE MURDARE, pe care oricum o beau in lipsa celei potabile.

In Zambia, ca de altfel in multe tari de pe continentul african, APA POTABILA este o problema de viata si de moarte. In fiecare zi, peste 1.600 de COPII cu varsta de sub 5 ani mor din cauza diareei provocate de APA de proasta calitate, un numar mai mare decat numarul victimelor provocate de SIDA si malaria la un loc. Filmuletul incepe cu Violet, unul dintre acesti COPII, o fetita nevoita sa mearga pe jos peste 3 kilometri, chiar si de trei ori pe zi, doar pentru a aduce APA MURDARA familiei ei.
Cand in satucul in care locuieste Violet este adusa pentru prima data APA POTABILA, reactia COPIILOR este cutremuratoare. Micutii se bucura de parca ar fi primit cel mai de pret cadou din lume si nu le vine sa-si creada ochilor.
World Vision Water este un proiect amplu, care ajuta o noua persoana cu APA CURATA la fiecare 30 de secunde. In cadrul Proiectului Zambia se estimeaza ca 40.000 de persoane din aceasta tara vor beneficia de APA POTABILA.

 

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

One Comment

  1. BD

    iunie 12, 2014 at 15:51

    asa-i, noi inca avem una alta… dar cred ca ar trebui sa ne comparam mai mult cu cei de pe langa noi nu cu africanii. iar prin comparatie cu vecinii nu o mai ducem asa stralucit

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …