Personale

Protecția datelor în industria jocurilor de noroc

Oricine a urmărit știrile în ultimele săptămâni, luni sau ani a dat sau va da peste reportaje cu scenarii înfiorătoare cu privire la protecția datelor. Așa-numita afacere NSA, seria de scurgeri de informații privind securitatea datelor pe Facebook, atacuri ale piraților online asupra diverșilor furnizori de servicii de poștă electronică… și lista continuă. Un lucru este clar: în lumea de astăzi, a internetului și digitalizării progresive, protecția intimității este extrem de importantă și îi îngrijorează pe mulți oameni, din ce în ce mai mult. Vasta comunitate a jocurilor de noroc online este afectată în mod special, deoarece jucătorii utilizează din ce în ce mai mult cazinourile online. În mod natural, acest fapt ridică un semn de întrebare în ceea ce privește eficiența protecției datelor personale în cadrul cazinourilor online.

Mai întâi, este necesar să precizăm că operatorii cazinourilor online sunt pe deplin conștienți cât de importantă este pentru afacerile lor protecția sigură a datelor. Industria jocurilor de noroc a investit puternic în măsurile de securitate, așadar, jucătorii beneficiază de un înalt nivel de securitate a datelor. casino.com este un bun exemplu al aplicării acestor standarde înalte. Conducerea acestui cazinou online nu a făcut niciun compromis în ceea ce privește protecția datelor și a creat, astfel, un mediu de joc securizat. Alți operatori de cazinouri au luat și ei măsuri corespunzătoare.

Software de criptare și securizare a datelor

Criptarea datelor este în mod special importantă, deoarece aceasta oferă protecție împotriva așa-numitelor atacuri pentru furtul datelor confidențiale (phishing) și ale atacurilor piraților online (hacking). Cei mai mulți operatori de cazinouri utilizează criptare SSL de 128 biți, ce integrează cele mai recente tehnici de protecție. În paranteză fie spus, site-urile web criptate sunt destul de ușor de recunoscut, deoarece URL-urile lor încep cu „https:”, în timp ce URL-urile site-urilor web necriptate încep normal, cu „http:”. Mai mult, cazinourile online respectabile utilizează sisteme de detectare a fraudelor, ce detectează imediat activitățile neobișnuite.

Cazinourile online aplică, de asemenea, reguli foarte stricte pentru angajații lor, în ceea ce privește protecția datelor. În general, foarte puțini oameni au acces la datele personale ale jucătorilor, iar acestor câtorva angajați le este, desigur, interzis să transmită mai departe aceste date sau să le utilizeze în orice alt fel.

Măsurile personale de securitate continuă să fie importante

Trebuie, de asemenea, să menționăm faptul că și jucătorii pot acționa ei înșiși în mod eficient, pentru a-și proteja propria intimitate. Pe lângă utilizarea unor parole sigure, ce trebuie să fie schimbate periodic, jucătorii nu trebuie să dezvăluie niciodată, unor terțe părți, datele confidențiale, precum datele de autentificare sau datele necesare tranzacțiilor bancare. Jucătorii trebuie să fie, de asemenea, conștienți că, niciodată, cazinourile online respectabile nu vor solicita astfel de date, în niciun fel de circumstanțe. Trebuie să se acționeze cu multă atenție în cazul oricărei solicitări de informații de acest fel.

Ideea este că protecția datelor este definită clar, ceea ce înseamnă că este în mod categoric posibil ca datele utilizatorilor și clienților să fie protejate. Dacă măsurile corecte sunt adoptate și aplicate în mod corespunzător, hoții de date, în mod normal, nu au nicio șansă!.

No Comments Found

Leave a Reply