Home Reportaj Raspberry Pi

Raspberry Pi

2 min read
5
0
163

Raspberry Pi este un dispozitiv care ar putea rămâne în istorie drept cel mai ieftin calculator din lume, preţul lui fiind estimat undeva între 20 şi 26 de euro, scrie Daily Mail.Micul computer este capabil să ruleze programe, fişiere şi jocuri la fel ca orice calculator, fără să fie mai mare decât un card.

„Raspberry Pi este un computer de mărimea unui card care se conectează la un televizor şi la tastatură. Este capabil să ruleze şi videouri la o definiţie foarte bună. Am vrea să vedem cum ajunge să fie folosit de către copiii din toată lumea pentru a învăţa programare”, a explicat unul dintre producătorii dispozitivului.Primele 10 prototipuri au fost vândute pe eBay, licitaţiile ridicând preţul chiar la 2.400 de euro.

Calculatorul arată rudimentar şi aduce mult cu primele dispozitive construite de Steve Jobs şi Steve Wozniak, fondatorii Apple. Prototipul va fi finisat şi va arăta aproximativ ca un stick USB. Producătorii spre ca invenţia lor, care va rula sistemul de operare Linux, să revoluţioneze domeniul calculatoarelor.

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Reportaj

5 Comments

 1. Adrian Anghel

  ianuarie 8, 2012 at 12:07

  O da, hai ca asta-i buna. In primul rand mie unu imi suna a calculator portabil mai mult, avand in vedere ca iei acel stick cu tine peste tot, conteaza sa mai ai tastatura si televizor care sa suporte.

 2. Derscanu

  ianuarie 8, 2012 at 12:22

  Faptul ca trebuie conectat la un tv este deja un minus.
  Oamenii vor laptopuri sa tablete, si nu neaparat mici, ci foarte ieftine.

 3. admin

  ianuarie 8, 2012 at 12:26

  sa il vedem intr-un stagiu mai avansat,dar oricum este ieftin.

 4. bucuros

  ianuarie 8, 2012 at 14:08

  Daca e pe bune o sa fie prea tare, ar revolutiona lumea avand toti un calculator.

 5. Tibi

  ianuarie 9, 2012 at 22:37

  am avut si eu un hc2000 care practic consta intr-o placa de baza ce avea toata componentele necesare, conectata la o tastatura.. din `90 pana azi miniaturizarea a fost dusa la extrem, asa ca nu mi se pare cine stie ce.. va dati seama ca ala nu e calculator in sensul adevarat al cuvantului, e mult mai slab ca un smartphone

Check Also

Calculator credite nevoi personale: petreci sarbatorile de iarna asa cum vrei!

Tuturor ne plac sarbatorile de iarna, pentru ca vin impreuna cu miros de brad, de mancare …