Home Reportaj Renunţă la fumat!

Renunţă la fumat!

2 min read
8
0
316

Renunţă la fumat! Chiar dacă te poti ingrasa un pic, inima ta îţi va mulţumi.Renunţarea la fumat reduce drastic riscul apariţiei bolilor de inimă, chiar şi atunci când persoanele care se lasă de fumat încep să se îngraşe.Nu este un secret că oamenii care se străduiesc să pună capăt acestui obicei au tendinţa de a lua câteva kilograme în plus. Totuşi, de multe ori aceste kilograme în plus pot fi asociate cu riscul de dezvoltare a bolilor cardiace.


O nouă cercetare a scos la iveală faptul că în medie, un om care renunţă la fumat se poate îngrăşa între 2 şi 5 kilograme de la o vizită medicală la alta, comparativ cu restul oamenilor a căror greutate variază doar cu un kilogram în acest interval. Cu toate acestea, kilogramele acumulate în plus de cei care renunţă la fumat nu a redus efectele benefice ale renunţării la fumat, mai ales în rândul celor care nu aveau diabet.

„Dintre subiecţii care nu aveau diabet, cei care au renunţat la fumat şi-au redus şansele de a suferi de atac cerebral, atac de cord sau deces din caza bolilor cardiovasculare, cu 50%. În plus, luarea în greutate nu a diminuat aceste beneficii”, a explicat autorul studiului,James Meigs.

În studiu au fost utilizate informaţii de la mii de pacienţi care, în ultimele 4 decenii, au făcut constant vizite medicale din 6 în 6 ani.

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Reportaj

8 Comments

 1. Lucian

  martie 17, 2013 at 13:42

  Degeaba spui la cineva sa renunte la fumat, au fost campanii, au pus pe pachetele de tigari ca dauneaza si alte cele, pana la urma fiecare crede ce vrea.

 2. Gorby

  martie 17, 2013 at 19:34

  Nici daca ar fi ace pe pachetul de tigari, nu s-ar lasa lumea de fumat.

 3. Mihalcea Valentin

  martie 17, 2013 at 19:58

  Si eu as vrea sa ma las dar e din ce in ce mai greu.

  • admin

   martie 17, 2013 at 20:10

   pacat la varsta asta asa de tanara si nu vrei sa gandesti limpede.

 4. Stefan

  martie 17, 2013 at 20:21

  Ști care e faza nasoală… fumătorii invocă nșpe mii de motive cum că nu se pot lăsa de fumat dar niciodată nu invocă faptul că în fiecare zi prin fumul lor atentează în mod direct la viața celor din jurul lor. Fumatul pasiv este mult mai nociv decât cel normal. Iar noi, cei nefumători, în fiecare zi trebuie să mai luăm câte o doză de nicotină din cauza lor.

 5. Pietonu

  martie 17, 2013 at 23:50

  Ca sa ma pot lasa de fumat ar trebui sa stau numai in scoala , fara sa ies afara , fara sa imi cumpar tigari .. dar nu prea pot . Totusi vreau sa ma las.

 6. Yamasha

  martie 18, 2013 at 14:29

  E greu sa te lasi de fumat cand ai ani multi de fumat inainte.
  Eu am zis ca nu este cazul sa fumez si…nu m-am luat de fumat.
  De cele mai multe ori cei care fumeaza sunt tineri…apoi inainteaza in varsta si nu mai pot sa se lase 🙂

 7. Iulian

  martie 19, 2013 at 02:03

  Sa fim sinceri acum..cate avantaje ai daca fumezi? E trist sa vezi ca unii stiu cu ce se confrunta si tot nu renunta.

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…