Home Personale Romanii au cele mai infectate calculatoare din Europa

Romanii au cele mai infectate calculatoare din Europa

2 min read
Comentariile sunt închise pentru Romanii au cele mai infectate calculatoare din Europa
0
152

Ce se intampla? pe ce saituri umblam de am ajuns chiar asa de rau.Romania ocupa locul trei in lume in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare infectate cu virusi raportat la numarul de scanari.

Un raport realizat de specialistii unui producator de solutii antivirus, pozitioneaza Romania pe locul trei in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare infectate cu virusi raportat la numarul de scanari efectuate de serviciul gratuit de scanare online Bitdefender QuickScan.

Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care si-au verificat sistemele de calcul folosind QuickScan au primit verdictul „infectat”, procentul fiind depasit doar de tari precum Thailanda sau India. Raportul a fost realizat luand in calcul top 10 al tarilor in care au fost realizate cele mai multe scanari folosind aplicatia Bitdefender.

Cele mai putine sisteme infectate au fost identificate in Germania, 4,7% din sistemele scanate si in Marea Britanie, 6,5% calculatoare infectate din total verificate.

„Probabil ca procentul mare de sisteme infectate raportat pentru Romania se datoreaza ratei mai crescute de folosire a programelor piratate care nu permit actualizari de securitate sau pur si simplu solutii de securitate care nu sunt suficient de inteligente sau autonome pentru a functiona o perioada indelungata fara interventia utilizatorului”, explica Alexandru Balan, Senior Product Manager Bitdefender.sursa

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale
Comments are closed.

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…