advertoriale

Salata de icre traditionala, secretul meselor imbelsugate: o gasesti in comert

Nu poti spune ca ai mancat – cu adevarat – salata de icre, pana nu ai incercat produsul traditional, preparat 100% dupa reteta originala a vechilor locuitori ai Dobrogei. Ai fi surprins sa afli ca, de fapt, la baza nu are decat cele mai simple ingrediente: icrele (de stiuca sau de crap), icre tamara sarate, apa carbogazoasa, ulei vegetal de floarea soarelui, zeama de lamaie si, in functie de preferinte, ceapa.

Secretul consta, insa, in modalitatea de preparare, specifica in zonele cu comunitati de pescari, unde se pastreaza traditia care s-a transmis din generatie in generatie, pana in zilele noastre. Este un motiv de mandrie, in cultura locala.

 

De unde a inceput traditia acestei salate de icre

La origine, reteta este de greceasca. Se spune ca cei care au adus-o in Romania sunt grecii care locuiau in Dobrogea. Taramasalata, dupa denumirea originala, nu se asemeana, insa, cu produsul pe care astazi il cunoastem. Reteta a fost adaptata inca din cele mai vechi timpuri de catre comunitatile de romani din Sulina, Tulcea si Sf. Gheorghe. Se considera azi ca ei i-au conferit plusul de savoare, fiind net superioara retetei initiale adusa de greci. Datorita acestui proces de adaptare se folosesc acum icrele de la stiuca si de la crap, devenind un produs cu care comunitatea locala se mandreste si care nu lipseste de la masa.

 

Care este secretul care face diferenta

Poate ca ai mai gustat pana acum diverse variante de salate de icre din comert, dar nu ai ramas extrem de placut impresionat. Daca ai avut ocazia sa te delectezi culinar cu salata originara din Delta Dunarii, in una din vizitele tale in zona, atunci cu siguranta ai sesizat cat de mare este diferenta intre cele doua produse. Din fericire, exista un brand local care a pastrat reteta traditionala in procesul de fabricare al produselor 100% bio. Nu foloseste ameliatori de gust sau E-uri si alte substante artificiale, ci pastreaza aroma autentica a acestui produs reprezentativ pentru cultura gastronomica dobrogeana. Gustul? Wow!

 

Icre de stiuca sau icre de crap, cu sau fara ceapa: 4 variante la fel de gustoase

Daca nu iti place si nu obisnuiesti nicicand sa pui – de regula – ceapa in salate, cu siguranta icrele cu ceapa nu sunt cea mai potrivita optiune pentru tine. Din fericire, ai alternativa fara ceapa, fie ca alegi salata cu icre de crap sau cu icre de stiuca. Reprezentativ pentru Delta Dunarii este produsul preparat din icre de stiuca, care nu lipseste – niciodata – de la ospaturile pescaresti din comunitate. La fel de savuroasa este insa si salata cu icre de crap, atata timp cat reteta originala este preparata intocmai. Pe cat este de gustoasa, pe atat este si de sanatoasa. Icrele contin Omega-3, vitamina A si alte substante nutritive vitale.

 

Deltaica.ro, brandul de familie cu o traditie de un secol vinde salata de icre autentica 100%

Deltaica.ro este o companie de familie localizata in Tulcea, cu o traditie de un secol pe piata. Misiunea acestui brand este de a creste reputatia Deltei Dunarii si de a contribui la pastrarea culturii gastronomice autentice.

Toate preparatele sunt realizate din materii prime naturale si ingrediente simple, lipsite de E-uri sau ameliatori de gust. Daca vrei sa mananci salata de icre 100% autentica, cumpara de la Deltaica.ro.

 

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

 

 

 

No Comments Found

Leave a Reply