Home Personale Statistici despre cauzele ratei crescute a divorţului

Statistici despre cauzele ratei crescute a divorţului

2 min read
1
0
186

Atunci de ce atâţia oameni care doresc şi au nevoie să fie aproape de cineva sfârşesc prin a divorţa, adesea plini de mânie şi de dezamăgire? Mulţi dintre cei care se căsătoresc încearcă să realizeze o legătură strânsă şi durabilă în principal pe baza sentimentelor. În cele mai multe relaţii, dragostea şi acceptarea continuă atâta vreme cât cealaltă persoană împlineşte anumite aşteptări. Dacă sentimentele sunt calde, soţul şi soţia se pot bucura de compania celuilalt, pot omite trăsăturile supărătoare şi enervante ale partenerului, pot păstra o comunicare adecvată şi-şi pot exprima încă afecţiunea.

Dar când se răcesc sentimentele, unul sau amândoi descoperă că nu mai au rezerve sau capacitatea de a iubi o persoană evident imperfectă. Acum nevoile nu sunt împlinite, lucru care produce răni, promovează o atitudine defensivă, reduce comunicarea pozitivă, accentuează neînţelegerea, provoacă conflicte, alimentează mânia şi amărăciunea. Dacă iertarea şi reconcilierea nu pun capăt acestei pante descendente, capacitatea de a se iubi unul pe celălalt paralizează.

Acest tipar poate fi evitat pentru un timp în aproape toate relaţiile atâta vreme cât problemele sensibile, care provoacă egoism, nu există sau sunt ascunse. Dar mai devreme sau mai târziu realitatea iese la suprafaţă. În ciuda celor mai bune intenţii ale unui cuplu, ei descoperă în cele din urmă că două persoane independente nu pot avea toate nevoile lor împlinite tot timpul.

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Personale

One Comment

  1. val33ntyn

    februarie 15, 2011 at 19:45

    pai daca stau 20 de ani in concubinaj :)) cand se casatoresc de plictisesc unu de altu

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…