Home Credinta Trecatori

Trecatori

2 min read
2
0
119

Dupa ce a atacat Germania cu armata sa si dupa ce a ajuns langa Berlin,in vestitul oras Potsdam,Napoleon a intrat in cunoscuta biserica de acolo vizitand mormantul lui Fridrich Wilhelm si al fiului sau Fridrich cel Mare.In fata mormintelor celor doi mari barbati ai Prusiei,Napoleon a ramas cateva momente in deplina tacere,apoi a spus:”Sic transit gloria mundi” (Asa trece gloria lumii!).

Istoria ca si viata noastra arata ca nimic nu este stabil sub soare.Oameni cu vaza,care au stralucit altadata,sa-u dus cu totii.Colegi de-ai nostri,vecini,rude nu mai sunt printre noi.Iata o implinire a cuvintelor Scripturii:”Omul! Zilele lui sunt ca iarba, si infloreste ca floarea de pe camp.Cand trece un vant peste ea, nu mai este, si locul pe care-l cuprindea n-o mai cunoaste.” Psalmul 103-15;16.

Suntem trecatori. Iata marea concluzie pe care trebuie sa o acceptam.Si nu numai atat.Findca suntem asa de trecatori,sa nu uitam de Dumnezeu a pus in fiinta noastra si gandul vesniciei.Cine a gasit prin credinta in mantuitorul iertarea pacatelor,linistea constiintei,speranta vietii vesnice,se bucura pentru clipa de fata si are siguranta ca nu se termina totul aici.

 

Load More Related Articles
Load More By Bucur
Load More In Credinta

2 Comments

 1. Refu

  martie 7, 2012 at 09:17

  Şi noi şi lucrurile de lângă noi sunt trecătoare până la urmă.

  PS: Ce-mi place tema ta!

 2. Derscanu

  martie 7, 2012 at 13:06

  Totul este trecator in lumea asta, absolut totul. Multe au fost dar s-au dus, astazi nici amintirea lor nu mai exista.
  Cati oameni au trait acum 3000 de ani? Cine au fost ei? Ce au facut ei? – Nimic, nu stim nimic. Doar niste monumente ce au ramas ca simpla dovada a trecerii lor prin lume, atat.
  Ce este viata? O insuriurire de evenimente ce incep dintr-un punct fix si se termina in altul. Dincolo de ultimul punct: nimic. Doar in plan spiritual exista o sansa, prin credinta; in plan material: zero.

Check Also

Cum a construit o familie din Salaj o afacere apicola profitabila incepand cu doar 5 stupi

Pasiunea pentru apicultura a convins o familie din Salaj sa infiinteze, in 2003, prima lor…