Fără categorie

Inchinare

Omul in esenta fiintei lui recunoaste ca este neputincios si crede in adancul sufletului lui ca are nevoie de Dumnezeu.

Dar apare o problema esentiala.Inchinare si rugaciune se fac la Dumnezeu sau la o icoana cica facatoare de minuni…praf.

De ce preotii fac aceste lucruri doar de dragul ca oamenii sa se chinuie aiurea spunand si incurajand falsa credinta in icoane?

Adevarata inchinare se face in duh si adevar asa cum scrie in biblie nu la o icoana sau la maica Domnului. Asta nu e inchinare ce face ei de se urca pe pietre pana nu stiu unde,nu asa IL impresionezi pe Dumnezeu.Ai nevoi de EL atunci stai de vorba cu El dar nu te chinuii degeaba in caldura.

.

8 Comments

 • Bogdan

  In general religia este prost inteleasa, si din pacate vinovati sunt preotii care nu se sinchisesc sa explice muritorilor de rand ce si cum 🙁

  Reply
 • madalina

  Amin…si nu uita ca si cel rau face minuni…ca sa te deruteze de la adevarata cale

  Reply
 • bibabum

  eu nu pot sa ii inteleg… credinta dupa parerea mea ar trebui sa fie ceva civilizat in primu rand, fara jandarmi si injuraturi, huiduieli si nervi

  Reply
 • madalina

  ….asa e dar…credinta ar trebui sa fie la fiecare…doar ca cei cu adevarat credinciosi sunt putini 🙂

  Reply
 • Roxanel

  Intr-adevar, oamenii nu trebuie sa se roage la icoane ci la D-zeu, dar asta nu inseamna ca nu avem voie de icoane sau ceva de genu’; o icoana e ca un portal, ce te aduce mai aproape de Domnul si te face sa iti amintesti de El cand o vezi. Nu o consider in niciun caz vreun fel de idol sau mai stiu eu ce, plus ca unele sunt chiar frumoase si parca iti improspateaza casa. In perceptia mea, o casa fara nicio icoana in ea nu e casa… parca lipseste ceva…

  Bineinteles ca nu sunt de acord cu aceste comportamente ale oamenilor… asta e deja fanatism. Multi isi „pierd” mintile cand aud ca vin moastele nu stiu carui sfant sau nu stiu ce icoana e adusa de nu stiu unde si gata, de acuma toti cred ca asta e minunea vietii lor si isi rezolva problemele intr-o secunda.

  Credinta e in suflet, o demonstrezi prin fapte (nu fapte de genu’ cazului de mai sus).

  Inca ceva, ai spus ca nu la Maica Domnului; aici nu sunt de acord cu tine… Mama lui Iisus Hristos este o sfanta si asa va fi mereu, caci nimic nu e mai important ca o mama, plus ca ea a fost mama insusi Fiului lui D-zeu si Iisus Hristos a respectat-o foarte mult. Exista sfinti, nu trebuie sa uitam de ei; ei sunt ca niste avocati pentru noi in fata Domnului, care au o inaintare mult mai mare in fata Lui decat noi, niste pacatosi.

  Aaa… inca ceva si gata, ma opresc. ;))

  „De ce preotii fac aceste lucruri doar de dragul ca oamenii sa se chinuie aiurea spunand si incurajand falsa credinta in icoane?” – Ei, la faza asta suntem cu totii de vina… oamenii, in naivitatea lor, cred in asa ceva (poate unora li se intampla si minuni, dar deh, asta nu se stie daca a fost din credinta sau doar din autosugestie), iar preotii, intr-un fel „profita” de chestia asta si mai scot si ei un ban acolo („gaina de unde scurma de acolo se hraneste”), caci desi se spune ca „banul e ochiul dracului” se stie clar ca nu se poate trai fara el.

  Iar stirile nu fac decat sa dramatizeze situatiile si mai mult… 😉

  Reply
 • bucurblog

  Roxanel main vreau sa-mi fac timp sa-ti raspund la tot ce ai scris,da ai scris nu te-ai incurcat…

  Reply
 • dennis (daniel rus)

  daca trebuiau sa adune mizerii dintr-un parc le era cald

  Reply
 • dani

  Sunt unul dintre cei care au participat la Pelerinajul de La Nicula, voi degeaba vorbiti daca nu ati fost acolo si nu cunoasteti pacea si linistea sufleteasca data de un pelerinaj
  voi habar nu aveti cata rugaciune si lacrimi sunt acolo,
  acolo se merge spre slava lui Dumnezeu si pentru cinstirea Maicii Domnului,
  nimeni nu te obliga sa te tarasti in genunchi, si in niciun caz nu s-au tarat toti oamenii in genunchi, ci acei ce au ingenuncheat au ingenuncheat din dragoste pentru Dumnezeu, sau sunteti cuma Dumnezeu incat sa cunoasteti inimile oamenilor? ewvreii se imbracau in sac si cenusa si posteau in fata Domnului, ingenuncheatu e un gest de smerenie care arata supunerea ta fata de Dumnezeu si respectul pe care il ai fata de Creator, daca nu ati fost acolo, nu stiti ce se petrece, nu stiti ce pace si binecuvantari se revarsa peste cei prezenmti, de ce vorbiti doar sa va aflati in treaba, sau nu stiti ca veti fi judecati pentru fiecare vorba spusa fara chibzuinta?

  Reply

Leave a Reply