Piesele de tractor sunt de obicei mai scumpe si mai rare decat piesele de schimb pentru masina. De obicei, cei care sunt posesori de tractoare apeleaza la dezmembrari de piese sau merg in afara Romaniei pentru dealer-ii de tractoare. Insa, cei care cunosc site-ul tractorsud.ro, stiu ca pot apela la acesti experti oricand pentru piese tractoare. Magazinul este specializat pe aceasta ramura si ofera clientilor piese de schimb pentru tractoare si utilaje agricole. Din experienta pot sa confirm ca magazinul are de toate, pentru toti, chiar si pentru tractoare mai vechi de 10 ani. Diversitatea pieselor se intinde pana la piese John Deere, un brand american care nu este atat de usor de accesat in Europa.
Cu o istorie de 175 de ani, John Deere este una dintre cele mai cunoscute companii producatoare de utilaje si masini agricole din lume, iar logo-ul sau, care infatiseaza o caprioara sarind, este unul dintre cele mai recunoscute la nivel mondial, fiind un simbol al calitatii produselor John Deere.
Firma a fost fondata in 1837, in Illinois, SUA, de catre John Deere, un fierar si inventator, care a schimbat modul in care se facea agricultura, punand in practica ideea de a realiza un plug din otel slefuit, fiind astfel un pionier la acea vreme. Productia de pluguri incepe sa ia amploare, iar mai tarziu fierarul John Deere isi va aminti de fabricarea a 10 pluguri in 1839, 75 in 1841si 100 in 1842.
In 1863, firma construieste primul implement, denumit Hawkeye Riding Culivator, ce putea fi pus in miscare cu ajutorul unei trasuri. Doi ani mai tarziu, obtine brevet pentru matritele utilizate la turnarea otelului in vederea obtinerii de pluguri, iar in 1869 incepe colaborarea cu primul distribuitor al produselor JD.
Pana in 1890, productia se baza pe 5 linii: pluguri, cultivatoare, grape, semanatori si plantatoare, vagoane si vagonete. In 1895, publica revista The Furrow in 14 limbi, destinata fermierilor,si devine una dintre cele mai raspandite reviste din lume. In 1912, compania detinea 11 fabrici in SUA si una in Canada, iar gama de produse incepea sa se mareasca, cuprizand semanatori pentru cereale si echipamente pentru furaje. Dupa mai multe prototipuri si modele experimentale, productia de tractoare incepe in 1918, iar succesul inregistrat face din acest segment principala activitate a companiei. Motorul, o inventie a JD, functiona pe gazolina. In primul an de lansare a tractorului s-a inregistrat un volum de vanzari de peste 5.000 de unitati.
Primul tractor cu motor in 2 cilindri, modelul D, denumit John Deere, este lansat in anul 1923 si pentru prima oara tractoarele sunt vopsite in culorile verde si galben. In anii urmatori, dezvolta mai multe variante de tractoare, cum ar fi modelele GP, A si B. Ultimele doua modele devin cele mai populare din istoria companiei si raman in productie pana in 1952. Anul 1927 este marcat de constructia primei combine JD.
In perioada depresiunii economice din anii ’30, compania continua sa se dezvolte, in ciuda timpurilor financiare dificile. Prin 1949, JD echipeaza tractorul M cu senile, devenind seria MC, iar prin dotarea cu o lama frontala, utilajul poate fi folosit ca buldozer, putand astfel intra si pe piata constructiilor. Zece ani mai tarziu, John Deere lanseaza cel mai mare tractor, modelul 8010, de 215 CP si o greutate de 10 tone.
In anii ’60, compania lanseaza tractoare de puteri mai mari, dotate cu motoare de 4 si 5 cilindri, spre deosebire de cele in 2 cilindri care au fost fabricate timp de peste 40 de ani. Compania deschide noi fabrici in Argentina si in Franta, iar in 1963 patrunde pe piata produselor de gradinarit. in 1972, aduce imbunatatiri la cabinele tractoarelor, adaugand astfel un plus de siguranta si confort. Lansarea tractoarelor din seriile 5000, 6000 si 7000 ii aduce o consolidare pe piata europeana si in scurt timp pozitia de lider.
In anii 2000, John Deere patrunde si pe piata echipamentelor forestiere, in urma achizitiei companiei Timberjack, lider mondial pe acest segment. Totodata, incepe sa construiasca noi fabrici de productie in afara Statelor Unite ale Americii, cum ar fi in India si China. In 2008, devine lider in domeniul instalatiilor de irigatii, prin achizitia firmelor T-Systems International si Plastro Irigation Systems. In urmatorii doi ani, lanseaza prima presa de balotat bumbac si combina de recoltat trestie de zahar pe doua randuri. In 2011, lanseaza un numar record de produse, multe dintre ele avand imbunatatiri in ceea ce priveste puterea, confortul si performanta.
Tractorsud.ro asteptata toti cleintii sai cu o gama vasta de piese utiliaje agricole , la preturi fara concurenta!