advertoriale

Cunosti toate semnificatiile bratarilor de picior?


Bratarile de picior fac parte din istoria bijuteriilor de mai bine de 7000 de ani, timp in care li s-au atribuit diverse semnificatii si au fost percepute in moduri diferite.

In Egiptul Antic aceste bijuterii erau purtate zilnic de catre femeile din toate clasele sociale, diferenta fiind materialul din care erau realizate – cele din aur erau purtate doar de femeile bogate, iar cele din argint, alte metale si margele de restul femeilor. De asemenea, bratarile de picior erau foarte populare in randul dansatoarelor, in acest caz fiind decorate cu clopotei. In zilele noastre aceste accesorii mai sunt purtate in public doar de catre dansatoare, datorita faptului ca islamismul conservator care le interzice s-a extins considerabil in Egipt.

Dar zona in care bratarile de picior au fost dintotdeauna mai raspandite ca oriunde altundeva in lume este India. Aici, pana si barbatii le purtau in antichitate pentru a-si demonstra apartenenta la o casta – razboinicii purtau bratari din aur, iar restul barbatilor din argint. Chiar si in ziua de azi bratari grele, din argint masiv, sunt purtate atat de femeile, cat si de barbatii din anumite triburi indiene pentru a arata faptul ca acel trib le este superior altora.

Semnificatia acestor bijuterii difera si in functie de regiunea in care sunt folosite. Astfel, ele pot indica faptul ca femeia care le poarta este casatorita, in unele cazuri bratara fiind un cadou de nunta primit chiar de la sotul ei, sau pot fi un simplu accesoriu. Unul dintre motivele pentru care majoritatea indiencelor casatorile le poarta este ca cei din casa ei sa o auda cand se apropie si sa aiba un limbaj si un comportament decent atunci cand ea intra in incapere. Unele zvonuri spun ca semnificatia bratarii depinde si de piciorul pe care este purtata, in acest caz putand insemna ca femeia este casatorita sau libera, sau chiar “usoara”.

In ciuda tuturor controverselor si a semnificatiilor pe care acestea le-au avut pe parcursul timpului, bratarile de picior sunt cele mai sexy accesorii pe care le poti purta vara. Metaphora Bijoux are in magazinul online doua modele superbe de bratari picior, realizate din argint de artizani indieni, perfecte pentru orice tinuta ai purta vara aceasta.

http://www.metaphorabijoux.ro/media/catalog/product/cache/1/image/163b81649b7ef7bc8a00b0066e59ae0a/b/r/bratara-de-picior-kera-argint-india-binag0250.jpg?v=1

Daca esti o femeie curajoasa, careia ii place pe deasupra si sa danseze, intra in magazinul Metaphora si alege-ti bratara de picior preferata!

 .

No Comments Found

Leave a Reply