Centrala termica nu mai incalzeste apa – posibile cauze

Fara doar si poate e foarte confortabil sa ai o centrala termica. Ai oricand, la orice ora caldura si apa calda, ceea ce inseamna ca e foarte confortabil. Chiar daca poate platesti mai mult decat daca ai avea caldura de la CET, conditiile sunt cu totul altele.
redus poti instala de exemplu un termostat.
In orice oras ai fi, trebuie sa iei in calcul achizitionarea si montarea unei centrale termice. Daca esti din Iasi, de exemplu, poti cumpara centrale termice Iasi de la Instal Construct General, importator si distribuitor de echipamente profesionale si instalatii termice, sanitare si pe gaz de 13 ani. Toate detaliile le gasesti pe site-ul CentraleTermiceIasi.ro.
Eu am o centrala termica de multi ani si intentionez sa o schimb cat de curand, deoarece am cam avut probleme in ultima vreme.

Anul acesta, de doua ori am avut probleme cu apa calda.
Prima data apa de la centrala nu se incalzea deloc nici la baie, nici la bucatarie. Chiar daca pornea flacara de la gaz, apa calda nu venea. Am chemat un instalator, a facut cateva verificari si mi-a zis ca e defecta vana cu trei cai si motorul acesteia. Am dat vreo 600 lei si am reparat astfel centrala. M-am bucurat de confort vreo 2 luni, apoi iar probleme.

De aceasta data, apa calda venea foarte fierbinte la bucatarie, insa la baie era ca apa de vara. Cand porneam initial robinetul venea fierbinte, apoi se racea si nu se mai incalzea. Am chemat din nou instalatorul. De data aceasta a fost o problema mai simpla. Ceva legat de debitul apei. Instalatorul ne-a explicat ca centrala este cam veche si ca fiind frig afara foarte tare ii este greu sa incalzeasca la temperatura dorita un debit mare de apa. Ce m-a sfatuit el a fost sa las la mai mic robinetul atunci cand am nevoie de apa calda. Am procedat astfel si de atunci totul e ok. Mi-a zis ca atat poate centrala pe care o am. Acum ca afara e cald nu mai am aceasta problema, dar iarna trebuie sa am mai multa grija.
In cazul meu acestea au fost problemele si solutiile. Daca si tu ai probleme cu centrala, cauta un instalator si rezolva-le pentru a-ti fi din nou confortabil.