​553 de ani de la atestarea documentara.

In perioada 13-16 septembrie, Bucurestiul aniverseaza 553 de ani de la atestarea documentara si se va transforma intr-o uriasa scena in aer liber. Timp de patru zile si patru nopti, bucurestenii se vor putea delecta cu spectacole de teatru de strada in Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Parcul Coltea, Piata 21 decembrie 1989 (Fantana de la Universitatea de Arhitectura), Piata Unirii, Centrul Istoric si pe toate bulevardele centrale. In Parcul Herastrau se va organiza celebra bataie cu flori, un targ al mestesugarilor, parada targovetilor (unde participa zeci de artisti costumati in comerciantii de altadata, ca vanzatorii de ziare, flasnetarii, lustragii, negustori si mesteri ambulanti). Publicul se va putea plimba cu trasurile.

Piata Constitutiei va continua, pe tot parcursul lunii septembrie, sa gazduiasca o serie de evenimente artistice. Astfel, in data de 22 septembrie, incepand cu ora 20.30, va urca pe scena inegalabilul Leonard Cohen, si, o zi mai tarziu, pe data de 23 septembrie, tot in Piata Constitutiei, pentru prima data in Romania, va veni si fenomenul muzicii opera pop, cvartetul il Divo.

Tot in luna septembrie va avea loc si Parada Elevilor Bucuresteni, care se va reuni pe 29 septembrie 2012 circa 20.000 de scolari care vor defila din fata Salii Palatului, Calea Victoriei, Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii. In Piata Constitutiei, destinatia finala a paradei, va avea loc un concert sustinut de Alex Velea, Smiley si Dj Sava feat Adela Popescu.sursa