3 lucruri importante despre care sa stii cand achizitionezi o imprimanta

Imprimanta ar trebui sa fie nelipsita din casele noastre, pentru desfasurarea cat mai eficienta a activitatilor zilnice.

Daca dorim sa alegem cele mai potrivite cartuse imprimanta pentru noi, trebuie sa cunoastem cateva aspecte importante cu privire la modul de functionare al acestora.

Iata trei informatii importante ce te pot ajuta in astfel de situatii!

Ce este cartusul?

Cartusul imprimanta este esential in functionarea dispozitivului de printare si este un recipient mic ce contine toner si trimite culoarea pentru fixarea ei pe hartie. Acestea pot fi negre sau de alte culori, iar atunci cand nu mai contin destul tus vom observa ca la incercarea de a printa vom obtine foi imperfecte.

Schimba cartusul doar atunci cand este gol

Tusul se usuca extrem de usor atunci cand imprimanta nu este folosita pentru o anumita perioada de timp. De la momentul achizitiei imprimantei si pana la momentul in care este necesara schimbarea cartuselor, aceasta trebuie neaparat tinuta in viata prin utilizarea saptamanala. In acest fel veti putea evita situatia neplacuta de a pierde un cartus bun, din cauza uscarii.

Cum alegem corect cartusele pentru imprimanta?

Fie ca vrem sau nu, la un moment dat va fi necesar sa schimbam cartusele imprimantelor. Multe dintre persoanele care folosesc imprimanta si ajung in aceasta faza, nevoite fiind sa schimbe cartusul, spun ca aceasta operatiune este destul de costisitoare, ajungand de cele mai multe ori la inlocuirea imprimantei

Pentru a intelege ce tip de cartuse sunt necesare pentru aparatura pe care o detii, trebuie sa stii, in primul rand, faptul ca producatorii de imprimante ne vor recomanda mereu sa achizitionam cartuse originale, consumabile produse de aceeasi comapanie care a produs si imprimanta.

Acest lucru nu este obligatoriu, desi ele vor functiona mult mai bine impreuna, fara a intampina probleme. Totusi, deseori tindem sa cautam variante cea mai convenabila, prin care putem reducem costurile de achizitie. Astfel, exista si producatori care vin cu produse ce pot oferi aceleasi rezultate, la preturi mult mai mici.

Cand vorbim despre cartusele pentru imprimante, este important sa stim ca sunt trei categorii disponibile pe piata:

OEP (Original Equipment Manufacturer) – aceasta categorie se refera la cartusele originale, cele produse de producatori licentiati. Spre exemplu, daca detineti o imprimanta Canon, cartusul va purta, de asemenea, numele si sigla fabricantilor de imprimante.

Cea de a doua categorie de cartuse imprimanta o reprezinta cartusele compatibile, iar diferenta intre acestea si cele din categoria OEP este ca cele compatibile sunt mai ieftine si vor oferi experienta aproape la fel de buna ca cele produse de producatorul imprimantei. Exista totusi si riscuri atunci cand optam pentru aceasta categorie.

Este important de retinut faptul ca aceste cartuse trebuie sa fie 100% compatibile cu imprimantele pentru care le cumparam, pentru ca altfel este posibil ca acestea sa intre in “conflict” cu imprimanta sau software-ul ei, sa nu fie recunoscute de imprimante si sa nu le putem folosi.

Din cea de a treia categorie fac parte cartusele remanufacturate. Sunt mai ieftine decat cele OEP dar mai scumpe in comparatie cu cele compatibile. Acestea sunt refacute din componente noi care protejeaza mediul inconjurator.

Intreaba-i pe experti

Daca veti tine cont de aceste informatii atunci cand schimbati cartusul imprimantei, veti observa ca lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat par. Pentru mai multe informatii si pentru o gama larga de produse, accesati site-ul tonerpro.ro, magazinul expertilor in materie de servicii de printare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *