5 Locuri Misterioase de pe Pamant

Dealul crucilor.Un deal din Lituania are peste 50.000 de cruci de forme si dimensiuni diferite, desi acolo nu este cimitir. Exista o legenda conform careia toti cei care pun o cruce pe dealul acela ar putea avea noroc. Nu se stie, insa, de cand dateaza acest obicei de origine necunoscuta.

Orasul fantoma ingropat in nisip.

Kolmanskop este un oras-fantoma din sudul Namibiei, la cativa kilometric de portul Luderitz. In 1908, Luderitz a fost cuprins de febra diamantelor si oamenii s-au grabit sa migreze spre desertul Namibiei in speranta ca se vor imbogati.

In doi ani, un oras complet cu scoala, spital, casino si cladiri rezidentiale exclusiviste a fost ridicat in desert. Dupa primul razboi mondial, au scazut vanzarile de diamante. A fost inceputul sfarsitului. In anii ’50 orasul a fost parasit si dunele au inceput sa recupereze ceea ce a fost dintotdeauna al lor.

Gropile inexplicabile din padure

De la sfarsitul anilor ’80 incoace, se intampla niste fenomene ciudate in unele paduri din Rusia, unde oamenii gasesc gropi foarte adanci, in locuri in care nu are cum sa patrunda niciun mijloc de transport care sa aduca un echipament necesar sa sape. Nimeni nu isi explica cum au aparut si la ce folosesc aceste gropi ce par fara fund.

In 1962, un incendiu de mica amploare din Centralia (Pennsylvania) a migrat catre un filon de carbune antracit aflat sub oras.

Flacarile de la suprafata au fost stinse, insa in subteran carbunele a ars in continuare, astfel incat in 1984 incendiul a scapat complet de sub control si orasul a trebuit sa fie evacuat. In zilele noastre, Centralia este un loc abandonat si fantomatic, iar carbunele continua sa arda in subteran.

Poarta spre iad

Povestea acestui loc din Uzbekistan, in apropierea orasului Darvaz, numit de localnci “poarta spre iad”, dureaza de 35 de ani. Geologii faceau forari pentru a descoperi noi filoane de gaz si la un moment au dat peste o caverna, insa nimeni nu a indraznit sa mearga acolo din cauza ca pestera s-a umplut cu gaz.

Geologii au luat decizia sa ii dea foc, astfel incat niciun gaz otravitor sa nu iasa la suprafata si sa se raspandeasca in atmosfera. Nu se stie cate tone de gaz au ars de 35 de ani incoace, deoarece focul este continuu, iar sursa pare inepuizabila.sursa

5 thoughts on “5 Locuri Misterioase de pe Pamant

 1. Pai din cele 5 doar gropile din Rusia sunt mai misterioase … dar nici nu trebuie sa mergem prea departe pentru ca sunt locuri misterioase si pe la noi prin tara. Padurea Baciu de langa Cluj

 2. Imi place foarte mult articolul, primul subtitlul m-a captivat mai mult, este iumitor ce face nebunia din oameni, este mai mult decat surprinzator de socanta, ma astept insa fie si alte astfel de orase, cel putin sa existe pe viitor, cu o istorie catusi de putin asemanatoare.

 3. Gropile rusesti sunt ceva bizar, foarte bizar. In schimb, poarta iadului sau cum o fi denumita chiar mi-as dorii s-o vizitez, mi se pare interesanta.

 4. Foarte interesant.

  Locuri poate bizare, despre care nu stiam.

  Ar fi bun un articol so despre gropile din soselele noastre.

  S-ar incadra perfect intr-un astfel de articol.

  Glumesc !

Comments are closed.