Personale

Absorbtia fondurilor Europene.

De ce stam atat de prost la capitolul absorbţia fondurilor europene? cand tara noastra trebuia sa fie printre tarile care atrageau ce le mai multe fonduri.Aplecarea politicianului spre banii care pot fi manipulaţi mai uşor, super-birocratizarea, lipsa unei monitorizări şi a unei strategii coerente pentru absorbţia fondurilor structurale sunt, în opinia ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu, principalele cauze ale gradului mic de absorbţie a fondurilor structurale, considerate o şansă importantă pentru economia României.

Parca se face totul cu o intentie rea,se doreste inadis raul tari si al poporului.

Toata lumea a luat bani de la POSDRU, fara niciun fel de interes sau control

Ponta a adaugat ca, impreuna cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit “pe cai neoficiale” stiri ingrijoratoare referitoare la modul in care s-a desfasurat in Romania, in 2010-2011, programul operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane. La randul sau, ministrul Orban a confirmat datele prezentate de premierul Ponta.

“Este un program care a presupus o suma totala la dispozitia Romaniei de 2 miliarde de euro. A fost decontat doar 6% din aceasta suma importanta. S-au constatat grave probleme de sistem. In sistemul informatic, am aflat astazi ca au acces in acest moment inca 350 de persoane care nu au cont si nu ar avea dreptul de a avea acces la sistemul informatic si la introducerea si consultarea datelor necesare”, a declarat premierul..

2 Comments

  • Mihai

    Asta este o anomalie pe care nici eu nu o înţeleg. Oare să fim un popor incapabil de a crea proiecte viabile sau să fie în spate nişte băieţi deştepţi care să nu dorească investiţii străine pentru ca firmele lor să primească diverse contracte mai mult decât bune?

    Reply
  • silver account

    Victor Ponta a sesizat Departamentul de Lupta Antifrauda, care gestioneaza astfel de probleme, si a aratat ca Guvernul va incerca sa aplice un program de actiuni prin care sa evite pierderea fondurilor europene si ca, daca acest program nu va putea fi pus in functiune pana la sfarsitul anului, va dispune o masura “radicala” de restructurare totala a Autoritatii de Management a POSDRU, incusiv cu riscul reacreditarii.

    Reply

Leave a Reply