Accesoriile din bucatarie

Totul se diversifica.Odata cu cresterea ca si numar de membri ai familie se adauga si alte accesorii in bucatarie vezi cazul nostru cu doi membri in plus.Orice bucatarie trebuie sa fie accesorizata corespunzator, pentru a ne putea desfasura activitatile de zi cu zi.Indiferent de experienta pe care o avem in domeniul culinar, unele idei si sfaturi sunt binevenite oricand.Daca cei mari au castroane si farfurii normale cei mici trebuie sa aive pentru dimensiunile lor.Lingurinte,catronase,boluri,cutii pentru organizare si stocare etc.O bucatarie bine organizata este mai spatioasa, mai atragatoare si, nu in ultimul rand, eficienta. Asadar, trebuie sa acorzi timp si atentie nu numai gatitului in sine, ci si organizarii tuturor ustensilelor de care dispui.
Vrei nu vrei trebuie sa incepi sa cauti fie pe net asa cum am gasit aici fie la diferitele magazine de profil ce mai trebuie pentru cei mici.Asta nu inseamna ca cei mari sunt scutiti de noi achiziti.Mai ales daca intri un pic la dieta pentru a nu exagera cu mancarea si greutatea.Cele mai multe sfaturi privind pierderea greutăţii se referă la ce să mănânci şi ce să elimini din meniul zilnic. Însă mai multe studii recente au demonstrat că anumite schimbări foarte mici privind stilul de viaţă pot fi foarte eficiente, ducând la pierderea în greutate fără a renunţa la mâncarea preferată.Trebuie sa ducem un stil de viata sanatos.

Alegerea ustensilelor potrivite. In afara de maini, ustensilele pe care le folosesti sunt cele care te ajuta sa mentii contactul cu ingredientele, pentru a le modela asa cum doresti. Asta inseamna ca ar trebui sa alegi ustensile solide si de calitate.Indiferent de cat de mult sau de putin gatesti, sunt unele ustensile elementare, care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie.

Din ce materiale trebuie sa fie ustensilele? Dupa ce ai facut o lista cu ustensilele pe care le consideri necesare, gandeste-te la materialele din care sa fie facute. Ustensilele de lemn sunt perfecte pentru salate, tavi teflonate, sosuri. Nu folositi ustensile de lemn pentru carnea cruda, pentru ca sut foarte greu de curatat si de indepartat bacteriile.
La fel de importante sunt ustensilele pentru masurat, pentru ca succesul retetei sta in cantitatile corecte ale ingredientelor. Pahare pentru masurat, atat ingrediente solide cat si lichide, linguri pentru masurat, termometre, cronometru sau ceas cu alarma, cantar de bucatarie, atat electronic pentru cantitati mici cat si mecanic pentru cantitati mari.