Comunicate de presa

Acoperiș verde- Odu Green Roof

De cele mai multe ori dorim să beneficiem de fiecare spațiu al casei noastre și încercăm să dăm utilitate fiecărui metru pătrat, fără să încărcăm sau să aglomerăm casa sau spațiul din jurul ei. În trend este acum și folosirea acoperișului casei pentru a crea fie o grădină, o terasă sau pur și simplu pentru a ne scoate casa din monotonia peisagistică, mai ales cea a zonelor urbane.

A apărut astfel ideea de acoperiș verde, idee care capătă o tot mai mare amploare iar uneori devine singura metodă prin care o oază de verdeață poate pătrunde în casa noastră.

Un acoperiș verde presupune plasarea pe acoperișul casei a unor straturi succesive de materiale, terminând cu un strat de vegetație, adaptat stilului de acoperiș. Vorbim, astfel, de acoperiș verde de tip intensiv în care tipul de vegetație variază de la simple plante până la arbori, și de acoperiș verde de tip extensiv în care vegetația este formată în principal din plante de mici dimensiuni.

Un astfel de acoperiș verde se poate  realiza fie pe acoperiș plan, fie pe acoperiș înclinat, tipul de vegetație alegându-se în funcție de gradul de înclinație al acoperișului

Deși pare greu de crezut că un acoperiș verde poate aduce beneficii casei noastre, altele decât cel estetic sau cel de ecologizare, trebuie știut că un acoperiș verde are nenumărate beneficii: scade consumul energetic al casei prin termoizolația pe care o asigură iar în cazul incendiilor, riscul de ardere este scăzut pentru că un astfel de acoperiș verde se aprinde mult mai greu. De altfel, costurile de întreținere sau înlocuire sunt reduse, mai ales în condițiile în care chiar dumneavoastră puteți îngriji un acoperiș verde.

Și deoarece conceptul pe piața din România este unul relativ nou, trebuie să avem grijă pe cine alegem să ne construiască un acoperiș verde. Profesioniștii de la odu.ro ne stau la dispoziție cu idei și planuri, reușind să transforme casa dumneavoastră într-o oază de verdeață..

No Comments Found

Leave a Reply