advertoriale agricultura articole

Alege calitatea

Agricultura nu este o joaca pentru copii, iar cei care se supun acestor practici trebuie sa stie foarte bine ceea ce fac. De exemplu, nu poti face agricultura pe un teren unde au fost construite fabrici si locuri de genul, deoarece exista o sansa mare ca pamantul sa fie toixc. Tot la fel nu poti face agricultura in zonele de stepa. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in fiecare an si pentru ca recoltele sa creasca, este nevoie de un mediu cu conditii meteo adecvate si multa cunoastere in domeniu.

Cand am inceput sa fac agricultura, nu aveam multe la dispozitie, insa cu multa perseverenta am ajuns sa detin hectare intregi unde cultiv grau, cartofi si alte plante.

Insa, in ultimul an, se pare ca soiul de grau pe care il cultivam nu mai dadea roade si a trebuit sa ma intreb ce se intampla. Aducand un expert, acesta mi-a zis ca din cauza schimbarilor climatice, in toata lumea soiurile pe care le cunosteam odata a fi bune, in ziua de astazi nu mai produc recolte bogate.

Mi-a recomandat magazinul online rodbun.ro, deoarece este o companie romaneasca care se ocupa cu comercializarea produselor pentru agricultura.

Pe site-ul Rodbun am gasit o multime de produse din gama de ingrasaminte si seminte, lucru de care nici nu stiam.

A fost o redescoperire a agriculturii pentru mine, in special gama de grau de samanta si porumb samanta, deoarece ofera clientilor o multime de alegeri.

Gama semintelor de grau mi-a oferit sansa de a alege soiuri prestigioase, care se dezvolta foarte bine in climatul din Romania. De aceea, am decis sa cumpar de pe site urmatoarele soiuri:

  • Genesi – un soi semitardic cu talia plantelor medii, insa cu o rezistenta foarte mare la iernat. Chair daca se va dezvolta tarziu, aceasta planta nu va “muri” pe timpul iernii. Din acest soi se poate produce faina foarte buna pentru panificatie.
  • Asuncion – un soi recomandat pentru toate zonele din Romania, deoarece detine o rezistenta deosebita la schimbarile climatice. Acest soi de grau are un nivel de gluten cuprins intre 24-28 si este ideal pentru a deveni materie bruta pentru mai multe produse.
  • GK Szilard – un soi de grau foarte bun, avand talia plantelor peste 90 de cm, potentialul de productie este de peste 8 tone. Se adapteaza foarte usor la arsita si la ger.

Vizita pe site-ul Rodbun mi-a deschis ochii spre un alt fel de a face agricultura, ce implementeaza metode moderne testate de catre specialisti pentru a obtine doar cele mai bune recolte!

No Comments Found

Leave a Reply