Internet

Alegerea si intretinerea unui aparat de aer conditionat pentru masina

Pe tot parcursul unui an, dar in special in lunile de vara, mai calduroase, este esential ca un sofer auto sa dispuna de cele mai bune conditii in momentul rularii autoturismului pe carosabilele incinse. Pentru a permite ocupantilor unui vehicul sa calatoreasca intr-un climatic controlat, indiferent de sezon, cea mai buna solutie o constituie un dispozitiv performant de aer conditionat.

Care sunt cele mai bune sisteme de aer conditionat auto?
In primul rand, este bine sa va orientati asupra unui aparat care sa aduca temperatura interioara la nivelul setat, dorit de dumneavoastra, care mai apoi sa ofere o dezumificare eficienta, sa filtreze si sa recirculeze aerul, pentru a realiza un ambient relaxant, placut.

Primul autoturism echipat cu un aparat de climatizare a fost prototipul Packard Super Eight. Imaginati-va ca, la vremea respectiva, aerul conditionat auto era considerat un moft, iar inovatia a fost destinata, la inceput, doar clasei de lux. In momentul actual, utilitatea unor astfel de accesorii nu mai poate fi negata, astfel incat va sfatuim sa optati si dumneavoastra pentru instalatii aer conditionat auto de calitate superioara, provenind numai de la producatori si distribuitori autorizati.

Sfaturi daca detineti un aparat de aer conditionat:

– Daca vreti sa incarcati singur instalatia din vehicul, veti necesita urmatoarele: kit de incarcare, ochelari de protectie, agent frigorific.
– in cazul in care constati ca sistemul s-a descarcat in intregime, inseamna ca ar putea fi contaminat. Asadar, incarcarea nu va oferi rezultate optime pana cand sursa de scurgere nu este reparata in mod adecvat. Pentru curatarea sistemului de aer conditionat, utilizati o pompa de vid – aceasta inlatura aerul si umezeala.
– Mai trebuie sa verificati si daca sunt scurgeri. Cand sistemul pierde freon, este posibil sa inceteze sa functioneze corespunzator, cel mai frecvent din cauza unor scurgeri. Deci, nu mai are nici un sens sa il incarcati.
– Mai verificati: furtunul si accesoriile care alcatuiesc sistemul de racire, folosind o solutie pe baza de apa si sapun pentru conducte si pentru imbinari. Bulele aparute va indica unde este scurgerea.
– Este contraindicat sa supra-incarcati sistemul!
Sc Fomco SRL va ofera aparate si sisteme de aer conditionat stationar, care beneficiaza de un design modern si dimensiuni mici, ceea ce inseamna ca spatiul din vehiculul astfel dotat nu va fi obstructionat. Aparatele portabile Webasto asigura o functionare de lunga durata, silentiozitate si consum redus energetic, creand un mediu placut, chiar si la temperaturi foarte inalte.

.

No Comments Found

Leave a Reply