Amenajarea unei bucatarii inguste

amenajari interioare

Ei bine, la capitolul bucatarii mari nu prea avem toti norocul sa le avem. Unele bucatarii chiar daca sunt mari sunt inguste, ori sunt mici si compacte. Totusi nu trebuie sa va dezamagiti deoarece exista suficiente idei pentru orice tip de bucatarie chiar si pentru cele inguste.

In ceea ce priveste amenajarile interioare a bucatariilor inguste, cel mai important lucru este sa va folositi de fiecare bucatica de spatiu disponibil. De exemplu puteti sa dezvoltati bucataria pe verticala. Desigur, la un nivel optim in asa fel incat sa aveti acces la fiecare ustensila de bucatarie sau tigaie.

Dezvoltarea pe verticala a incaperilor in amenajarile interioare vor creea mai mult spatiu si astfel bucataria sau orice alta camera vor deveni un spatiu mult mai placut pentru a va putea petrece timpul. Asadar iata cat de importante sunt amenajarile interioare.

De exemplu, daca credeti ca trebuie sa va lipsiti de un cuptor deoarece nu mai aveti spatiu si pentru acesta, sa stiti ca nu este neaparat necesar sa va dispensati de acesta. Stim ca va plac prajiturile si mai ales sa le faceti. Si atunci de ce sa mergeti la cofetaria de la colt in loc sa vi le faceti singuri asa cum va place? O idee de amenajari interioare este sa puneti deasupra blatului de la bucatarie, la capatul acesteia mai exact, puteti pune un mic cuptor electric de care sa va folositi ori de cate ori este necesar. In continuarea cuptorului electric puteti plasa frigiderul. Si asa ati reusit sa umpleti deja partea ingusta a bucatariei.

Pentru a avea si mai mult spatiu si pentru a nu ocupa inutil loc in bucatarie, in loc de clasicul aragaz puteti opta pentru o plita electrica sau pe gaz montata pe blatul de la bucatarie in amenajari interioare. Avantajul acestuia este acela ca nu va mai fi necesar sa curatati si aragazul si blatul de bucatarie separat, veti curata totul deodata si veti termina mai repede treburile casnice.

In locul clasicului aragaz puteti amenaja un loc de luat masa pentru doua sau trei persoane, in functie de spatiul disponibil. Si, pentru ca nici un centimetru sa nu se piarda in cadrul acestor amenajari interioare a spatiilor inguste, puteti monta rafturi pana la un nivel optim unde puteti avea acces cu usurinta la toate ustensilele si tigaile de care aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea in bucatarie.

Puteti pune in valoare aceste rafturi montate cu ajutorul luminii, mai exact prin montarea unor spoturi. De asemenea trebuie sa tineti cont in amenajarile interioare ca indiferent daca este vorba despre un spatiu ingust nu inseamna ca este un spatiu mare asadar culorile utilizate trebuie sa fie deschise. Daca iluminatul natural este insuficient puteti monta mai multe surse de iluminat in punctele cheie care sa lumineze totul si sa puna in valoare spatiul.

Trebuie sa tineti minte ca pana la urma este vorba despre o bucatarie si totul trebuie sa fie cat mai functional posibil. Asadar, inainte de a discuta cu specialistul in amenajari interioare trebuie sa stabiliti clar pentru ce urmeaza sa folositi bucataria: drept spatiu unde sa pregatesti o cafea sau esti genul de persoana care gateste mult si se foloseste zilnic de bucatarie. Trebuie sa comunicati specialistului in amenajari interioare toate functionalitatile pe care doriti sa le aiba bucataria voastra pentru ca altfel acesta nu va reusi sa va ofere ceea ce va doriti.

Pentru mai multe detalii accesati Www.logosidesigninterior.ro