Au venit iar.

El era,preotul.Un aghiotant o ia inainte cu un bat,bate la fiecare in poarta daca primeste cu botezul.In urma lui dascalu si popa.Avea o cruce in mana si un manunchi cu busuioc legat cu ata.De fapt stiti nu va mai explic.A cantat ceva dascalu,si popa a zis ceva,nu am inteles ce,ma rog detalii.Mama lea dat cred 10 lei si au plecat.Treaba asta nu a durat mai mult de 5 minute.

Binenteles ca eu in camera mea nu iam primit.Pentru mine egal cu zero ce face popa daca nu este si scris in biblie.Si uite asa au mai fraierit pe uni.In loc sa umble cu biblia in mana in fiecare zi pe la oameni sa le explice despre mantuire si cum se capata,ei umbla cu prostii.Ba cu botezul ba cu craciunul ba cu pastele etc.Mai conteaza bani sa iasa..

11 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Am mai observat o chestie. Sa imi spui daca e adevarat. Mai vin copiii inaitea preotului si striga : “Chiralesa” . Normal, se da la copii mere si nuci, dar noua moda este sa le dai bani. Cand au venit azi la mine se laudau care mai de care are mai multi bani. Ce obicei e asta?

  2. E păcat ce se întâmplă. Trăim vremuri schimbătoare, atât de schimbătoare încât nici mesagerul domnului nu mai este bine văzut ce să mai zic de respectat sau primit în casă. Păi când eram mic îţi era ruşine să vină popa şi să îi spui că nu ai ţinut post. Mai bine plecai de acasă…

  3. Si la mine a venit. I-a primit mama, eu trebaluiam prin curte imbracat de santier. A dat din cap la mine, intocmai precum la un muncitor, si si-a vazut de treaba.
    Trebuie sa recunosc ca avea voce, iar muzica bizantina mi-a placut intotdeauna, insa ,in afara de cantat nu a zis nimic, nu a intrebat de viata noastra spirituala, nimic. Simpla meserie, seaca, fara implicatie emotionala.

  4. Tocmai asta e problema trateaza chemarea de preot ca o meserie,nu ca fiind o chemare speciala a lui Dumnezeu.De aici si interesul spiritual aproape de zero.

  5. Se vine cu botezul în toată săptămâna dinainte de bobotează, aşa ştiam. Şi da, a venit şi la mine, ca în fiecare an, deşi nu eram acasă. Şi aveţi dreptate toţi, e vorba despre bani, religia nu mai e ce a fost dacă a fost vreodată ce se spune despre ea.

  6. Pe mine nu ma deranjeaza.E aceeasi chestie cu colindatul, nu mai e ce a fost…sa nu-mi spuneti voi ca in copilarie nu ati mers la colindat pentru bani ca nu va cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *