Avantajele aerului conditionat stationar.

Sistemele de aer conditionat stationar creeaza conditiile perfecte pentru ca soferii sa beneficieze de o pauza odihnitoare si sa continue calatoria in siguranta, la un nivel optim de concentrare. Acestea dezumidifica aerul si creeaza o temperatura placuta in cabina camionului. In plus, ele lucreaza si in timp ce motorul este oprit, fiind puse in functiune de baterii.

Majoritatea sistemelor de aer conditionat au un design elegant ce se potriveste perfect autovehiculelor, iar tehnologia lor le permite performante maxime chiar si atunci cand umiditatea din aer este crescuta. Acestea permit soferului sa se odihneasca intr-o atmosfera placuta cu temperaturi confortabile si aer proaspat. Astfel, soferii sunt mai putin predispusi la accidente intrucat sunt mai relaxati si mai concentrati datorita odihnei eficiente ce previne adormitul la volan. In plus, aceste aparate reduc consumul de combustibil, intrucat motorul nu mai trebuie tinut pornit in timpul stationarii.

Procesul de instalare aer conditionat auto este usor si rapid, iar indepartarea acestuia nu lasa reziduri si nu deterioreaza locul in care a fost instalat. Toate sistemele de aer conditionat stationar sunt testate pentru calitate si siguranta.

Exista mai multe tipuri de aer conditionat pentru camioane: sistemele pentru acoperis, aer conditionat stationar portabil, aer conditionat cu unitate de evaporare interioara si aer conditionat cu doua unitati. Aerul conditionat pentru acoperis este un sistem ce are componentele integrate intr-o singura unitate montata in plafonul camionului. Acestea sunt special concepute pentru a se integra perfect, putand inlocui fereastra din acoperisul vehiculului. Aerul conditionat stationar portabil este conceput pentru a se potrivi oricarui tip de autovehicul (cabina camion, cabina tractor, cabina dubita), datorita formei sale ultra-compacte. Acest tip de instalatie este ideal pentru persoanele ce conduc mai multe vehicule putand fi mutat cu foarte mare usurinta.

Cel de-al treilea tip de sisteme consta intr-o singura unitate, amplasata in cabina camionului, pe peretele din spate. Iar, ultimul tip de aer conditionat auto este cel format din doua unitati. Aceste sisteme au o unitate incadrata in acoperis si una pe peretele din spate al cabinei. La aceste instalatii unitatea din acoperis este cea evaporatoare. Sistemele de acest tip sunt ideale pentru camioanele cu cabine inalte, cu spoilerul in acoperis sau cu structuri montate pe plafon.

Astfel, sistemele de aer conditionat stationare pentru camioane sunt piese de nelipsit pe timpul verii. Acestea sunt convenabile datorita procedurilor de instalare, de intretinere si de reparatii aer conditionat auto usoare si simple si datorita beneficiilor multiple ce le aduc soferilor profesionisti si companiilor de transporturi.