Avantajele sistemului de irigare prin picurare

Sistemul de irigare prin picurare este o necesitate atat pentru agricultura cat si pentru cei care doresc sa aiba o gradina frumoasa, bogata si verde. Desi pe piata de profil exista foarte multe metode prin care pamantul poate fi udat, din punctul meu de vedere sistemul de irigare prin picurare reprezinta ce-a mai buna varianta. Acest punct de vedere se datoreaza avantajelor pe care acest sistem de irigatii le ofera. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:

– Avand in vedere ca frunzele plantelor raman mereu uscate in timpul procesului de udare, sansele de a aparea boli datorate umiditatii plantelor sunt zero, acesta fiind din punctul meu de vedere unul dintre cele mai importante avantaje oferite de catre sistemul de irigare prin picurare.

– Costurile de utilizare ale acestui tip de irigatii sunt mai mici in comparatie cu alte tipuri de irigare deoarece volumul de apa utilizat de catre sistemul de irigare prin picurare este mai mic in comparatie cu volumul de apa utilizat de catre alte metode de udare.

– Umiditatea constanta asigurata de catre utilizarea unui sistem de irigare prin picurare reprezinta din punctul meu de vedere un alt avantaj oferit de catre acest tip de irigare, mai ales in conditiile in care acest lucru nu poate fi obtinut cu atata usurinta de la celelalte tipuri de udare. Acest avantaj asigura dezvoltarea sanatoasa a culturii ce beneficiaza de sistemul de irigare prin picurare.

– Posibilitatea de a functiona fara interventia factorului uman este un alt avantaj oferit de catre utilizarea acestui sistem de irigare. Acest avantaj devine si mai important in momentul in care suprafata ce trebuie udata zi de zi este foarte mare.

– Chiar daca pe piata de profil exista tot felul de pompe de irigatii acest lucru nu inseamna ca ele pot fi utilizate in orice conditii. Spre deosebire de acestea sistemul de irigatii prin picurare poate fi utilizat in orice tip de situatie fara a fi afectat randamentul acestuia in vreun fel.
Avand in vedere toate aceste avantaje recomand cu toate increderea achizitionarea unui sistem de irigare prin picurare indiferent de pozitia in care se afla terenul ce trebuie udat ori de marimea acestuia.