Comunicate de presa

Beneficiile cutiilor automate va face condusul mult mai usor !

La fel ca o transmisie manuala, sarcina primara a cutiei automate este de a permite motorului sa functioneze in cutia de viteze.Fara Cutii automate, autoturismele ar fi limitate la un raport de transmisie si acest raport ar trebui sa fie selectat pentru a permite masinii sa se deplaseze la viteza maxima dorita. Daca doriti o viteza maxima de 80 km / h spre exemplu, atunci raportul treptelor de viteza ar fi similar celei de-a treia treapta de viteza, la majoritatea autoturismelor cu transmisie manuala.

Probabil ca nu ati incercat niciodată sa conduceti o masina cu transmisie manuala folosind doar treapta a treia. Dacă ati fi făcut-o insa, veti fi aflat rapid că nu ati avut aproape nici o acceleratie la pornire si la viteze mari si motorul a avut de suferit. Deci, transmisia utilizeaza unelte pentru a conecta mai eficient cuplul motorului si mentine motorul la o viteza corespunzătoare. Cand remorcati sau tractati obiecte grele insa, transmisia autovehiculului dvs. se poate supraincalzi.

Insa, la Cutii automate, lucrurile sunt diferite: cutia de viteze din cadrul sistemului de transmisie al autovehiculelor indeplineste un rol multiplu si anume: de amplificare a cuplului motor si de largire a domeniului de turatie a rotilor motrice, peste cel acordat de limitele de turatie a motorului, precum si de acordare a posibilitatii de mers inapoi al mecanismului de transmisie, pentru stationarea autovehiculului timp indelungat cu motorul in functiune.

Cutia de viteze realizeaza, prin valori diferite ale rapoartelor de transmisie numite trepte de viteza, acordarea posibilitatilor energetice ale motorului la cerintele energetice ale autovehiculului in miscare cu asigurarea unor performante dinamice, de consum de combustibil si de poluare cat mai bune.

Pentru automobilele de la care se asteapta confort sporit in timpul rularii, conducerea mai usoara si forta de tractiune ridicate, este indicat să se folosească Cutii automate. Acesta, comparativ cu o cutie manuala, indeplineste foarte usor aceste cerinte datorita principiului de functionare.

Diferenta majora dintre o transmisie manuala si Cutii automate este aceea ca transmisia manuala blocheaza si deblocheaza diferite seturi de trepte de viteza la arborele de iesire pentru a obtine diferitele rapoarte de transmisie, in timp ce intr-o cutie automata, acelasi set de roti dintate produce diferite raporturi. Ansamblul planetar este dispozitivul care face acest lucru posibil intr-o cutie automata.

Avantajul evident al unei cutii automate este lipsa unei pedale de ambreiaj si a unui model de schimbare manuala in condusul normal. Acest lucru permite soferului sa opereze foarte usor, permitand astfel si persoanelor cu dizabilitati sa conduca vehicule care detin cutie automata.

Un alt avantaj al cutiilor automate, il reprezinta monitorizarea tahometrului si nefolosirea schimbatorului manual, permitand astfel conducatorului auto sa mentina ambele maini pe volan tot timpul si sa se concentreze mai mult pe drum. Controlul autoturismului la viteze reduse este adesea mai usor la o masina ce detine o cutie automata, datorita efectului secundar al designului de cuplare a fluidelor fara ambreiaj care determina ca masina sa se miste în timp ce se afla in viteza.

 .

No Comments Found

Leave a Reply