advertoriale

Cand ai copil mic trebuie sa te gandesti si la scaune auto copii

In luna mai anul curent am cautat o masina pe internet la un buget de maxim 1550 euro. Dupa ce am selectat masinile care se includeau in acest buget am sunat mai multe variante pana la urma am ales un Logan 1.4 din 2005. O masina ok la bani astia fara pretentii foarte mari. Noi ca si familie avem 2 fetite mici de 7,6 ani si cea mica de 6 ani. Evident ca sa putem lua cu noi si copii trebuia sa achizitionam cat mai repede un scaun auto pentru cea mica.

Legea ne obliga. Codul rutier sa schimbat din 14 februarie 2015, când au intrat în vigoare noi reglementări referitoare la transportul copiilor în maşină. Câteva modificări ale Codului au intrat deja în vigoare în septembrie 2014, când s-a impus obligativitatea purtării centurii de siguranţă de către minori şi interzicerea transportării copiilor mai mici de trei ani în vehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. Mai exact, copiii care au o înălţime de până în 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule care au sisteme de siguranţă (centuri) pentru şofer şi pasageri numai dacă sunt fixaţi/prinşi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Asadar decat sa platesc o amenda consistenta care are valoarea unui scaun mai bine cumperi unul si mergi fara griji. În cazul autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau al taxiurilor, aceste norme nu se aplică, însă este obligatorie supravegherea copilului de către o altă persoană, în afară de şofer.

Evită scaunele pentru copii vândute la mâna a doua. Nu ştii în ce stare se află sau dacă au fost implicate într-un accident, mai bine unul nou si sigur. Ghidurile centurilor de siguranta va vor indruma pentru a le fixa corect, iar unele elemente ale scaunului auto pot fi indepartate pentru o mai buna pozitionare

2016-07-13_163612

Scaune auto copii – Bekid

Am văzut de nenumărate ori copii care stau lipiti de parbriz fiindcă părintele se crede cel mai bun şofer, iar din acest motiv copilul nu poate păţi nimic. Am mai văzut copii care se zbenguie nestingheriţi pe bancheta din spate când nu ar trebui să facă asta ci ar trebuii sa fie pusi la locul lor in scaunul special pentru ei. E vorba si de siguranta lor pana la urma.

large_a1xt-85

ZitiFix 23 de la More by Babyauto este un scaun auto cu sistem de fixare isofix. Scaunul auto ZitiFix 23 poate fi utilizat de catre copii incepand cu 15 kg (aproximativ 4 ani) pana la 36 kg (aproximativ 12 ani). Scaunul se instaleaza exclusiv cu fata catre sensul de mers, iar fixarea copilului se face cu ajutorul centurii de siguranta in 3 puncte a automobilului.

Un scaun auto pentru copii costă undeva între 180 şi 2.200 de lei, în funcţie de greutatea pentru care a fost construit.

Care este cel mai bun scaun auto pentru copii? Ce caracteristici are un scaun auto bun pentru copii?.

No Comments Found