Personale

Care sunt semnele care va arata ca trebuie sa schimbati anvelopele auto?

Inevitabil, anvelopele masinii se vor uza la un moment dat. Si pentru a evita situatiile neplacute in care una dintre ele cedeaza pe neasteptate, este indicat sa cunoasteti starea lor si va va dati seama cand aveti nevoie de unele noi. Desigur, daca mergeti cu masina in service periodic, mecanicul auto va va spune cand este timpul sa le schimbati, dar exista si cateva lucruri pe care le puteti face personal pentru a va asigura ca anvelopele automobilului dumneavoastra sunt in stare buna.

Va vom prezenta in continuare cateva semne care indica faptul ca aveti nevoie de anvelope noi.

1.Santurile anvelopelor nu trebuie sa fie sub 1.6 milimetrii adancime. Daca conduceti in mod regulat pe suprafete lucioase, umede, aveti nevoie de santuri chiar si de 2 ori mai adanci. Puteti cumpara un aparat care masoara adancimea santurilor intr-un mod profesional, insa exista si o metoda mai veche prin care puteti face acest lucru. Aveti nevoie doar de o moneda de 5 bani. Veti oberva ca aceasta moneda contine pe fata cu „bani” doua linii care incadreaza acest cuvant. Introduceti moneda respectiva intr-unul dintre santurile cauciucului, iar daca linia de deasupra ramane in afara santului, inseamna ca acesta este uzat si nu mai poate fi folosit, in caz contrar, daca linia este acoperita, roata este inca folosibila.

Modele mai noi, precum anvelopele Dunlop au indicatori de uzura inserati in cauciuc. Acestia sunt construiti sub forma unor linii de cauciuc perpendiculare pe directia rotii si vor aparea in timp ce roata se va uza.

2.Alte probleme ale rotilor pot aparea in peretele lateral. Din fericire acestea sunt mai usor de observat. Cautati urme sau taieturi, semne destul de distincte pentru a fi obervate cu ochiul liber.

3.Cateodata suprafata exterioara a cauciucurilor incepe sa se slabeasca.  Acest lucru poate rezulta intr-o umflatura care va iesi in evidenta. In cazul acesta, roata trebuie schimbata imediat pentru a evita explozia acesteia. Este indicat sa folositi produse de buna calitate, precum anvelopele Goodyear, care prezinta un risc mai scazut de umflaturi.

Atunci cand conduceti este imposibil sa evitati vibrarea masinii, in special pe drumurile cu denivelari, dar daca aveti experienta mai mare veti simti nivelul de vibratii normal si va veti da seama cand ceva este in neregula. Exista mai multe cauze care duc la vibrarea masinii printre care alinierea sau balansarea precara a rotilor si degradarea suspensiilor. Si chiar daca nu ele sunt cauza vibratiei, aceasta poate duce la degradarea anvelopelor..

No Comments Found

Leave a Reply