Personale

Caruciorul modern si siguranta care o asigura.

Copiii sunt ca buretii. Absorb tot ce facem, tot ce spunem. Învatã în fiecare clipã de la noi, indiferent dacã suntem sau nu constienti de asta. Dacã adoptãm o atitudine criticã–plângân- du-ne de ei, de alþii ori de lumea care ne înconjoarã le arãtãm cum sã-i condamne pe ceilalti sau, si mai rãu, cum sã se condamne pe ei însisi. Îi învãtãm sã vadã mai curând ce este rãu în lume decât ce este bun. Putem critica în nenumãrate feluri – prin cuvinte, prin tonul vocii, prin comportament sau chiar printr-o privire. Toti stim sã condamnãm din priviri ori sã dãm o tentã criticã vorbelor noastre. Copiii mici sunt foarte sensibili la felul în care sunt spuse lucrurile si le pun la inimã.

Siguranta copilului este responsabilitatea parintilor cu ajutorul unui carucior de calitate. Traim intr-o lume in care siguranta a devenit tot mai importanta, mai ales pentru copii. Sunt cateva indicatii care trebuiesc respectate daca dorim sa ne ferim copilul de accidente atunci cand se afla in carucior. Evitati ranile produse prin cadere sau alunecare folosind centurile de siguranta. Verificati ca toate sistemele de siguranta sa functioneze inainte de utilizare. Supraincarcarea, strangerea incorecta si folosirea de accesorii neaprobate pot distruge acest vehicul. Toate procedurile de asamblare si operare trebuie facute doar de catre adulti. Intotdeauna asigurati vehicolul cu frana in timpul stationarii, montarii sau demontarii de accesorii ori cand asezati sau ridicati copilul din carucior. Fiti atenti la siguranta copilului cand utilizati partile mobile ale carucioriului (spatarul si acoperitoarea de ploaie).Intotdeauna asigurati caruciorul cu frana cand faceti aceste operatii. Copilul trebuie asigurat cu centuri tot timpul. Asigurati-va intotdeauna ca landoul, scaunul sau scaunul de masina sunt corect asigurate inainte de folosire. Orice incarcatura atasata sasiului afecteaza stabilitatea vehiculului. Obiectele amplasate in cosul pentru cumparaturi nu trebuie sa depasasesca 5 kg.

O serie de modificări la Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 (Codul rutier) privind siguranţa în transportul copiilor intră în vigoare sâmbătă, şoferii care nu le respectă riscând amenzi între 390 şi 487 de lei. Prin Hotărârea de Guvern nr. 11/2015, s-a transpus legislaţia europeană privitoare la normele tehnice de aplicare a dispoziţiilor Codului rutier referitoare la utilizarea obligatorie, în vehicule, a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune. Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului. Prin excepţie, tipurile de dispozitiv de fixare în scaun pentru copii care, potrivit instrucţiunilor producătorului, pot fi montate inclusiv pe locul din faţă destinat pasagerilor prin orientarea cu faţa spre direcţia opusă direcţiei normale de deplasare a autovehiculului se instalează pe acest loc doar în situaţia în care şoferul dezactivează airbagul frontal corespunzător locului.

Siguranta copilul Dumneavoastra poate fi afectata daca nu urmati aceste instructiuni.

Nu depasiti greutatea recomandata. SIGURANTA SI INTRETINERE Acest vehicul necesita intretinere regulata de catre catre utilizator. Curatati partile de metal si plastic folosind o carpa moale si detergent usor. NU UTILIZATI SOLVENTI, AMONIAC SAU PRODUSE DIN PETROL. Nu utilizati materiale abrazive pe baza de amoniac, inalbitor sau produse de curatat pe baza de alcool. Pastrati vehicolul intr-un loc uscat. Daca este ud, uscati partile din metal pentru a preveni ruginirea. Expunerea prelungita la actiunea soarelui si/sau ploaie poate cauza decolorarea materialelor plastice sau textile. Nu folositi inalbitori. Urmariti insttructiunile de spalare existente pe etichete.

 .

No Comments Found

Leave a Reply