Cat de des trebuie sa curatam hotele?

Hotele si sistemele de ventilatie ascund grasimi care sunt extrem de inflamabile. Pentru ca degresarea si curatarea tubulaturii si a intreg sistemului este o operatiune destul de dificila, acum puteti apela la serviciile unei firme specializate in curatarea hotelor.
Ce reprezinta defapt operatiunea de curatare a hotelor?
Acest tip de operatiune este defapt un pachet de servicii care se ocupa cu degresarea si mai apoi curatarea hotelor, tubulaturii si sistemului de evacuare al aerului viciat, care se afla in zonele unde se prepara mancare.
Legislatia ii obliga, in special, pe proprietarii de restaurante si cantine sa apeleze la astfel de servicii. Nerespectarea acestor norme poate aduce sanctiuni, dar poate pune in pericol si viata si sanatatea persoanelor care se afla in zona respectiva.

curatare-hote

De ce este necesar sa fie curatate hotele, tubulatura si sistemele de ventilatie?

In interiorul sistemelor de exhaustare se acumuleaza depuneri masive de grasime. Aceasta grasime se poate depune atat pe tubulatura, cat si pe palele ventilatorului care ajuta la evacuarea aerului viciat. Grasimea se poate lichefia si poate deveni extrem de inflamabila, riscul de incendiu fiind unul extrem de mare.

Cat de des trebuie sa se apeleze la serviciile de curatenie pentru hote?

Pentru o buna functionare si siguranta, curatenia hotei trebuie facuta in medie de doua ori pe an, dar poate fi curatata ori de cate ori este nevoie. Este nevoie totusi de o inspectie periodica pentru a se verifica depunerile din interiorul acesteia.
Zonele cu cele mai mari depuneri de grasime sunt:
• Palele ventilatorului;
• La iesirea din hota;
• Pe tubulatura verticala, pe tubulatura orizontala, dar si in ramificatiile acesteia;

Stiati ca depunerile de grasime pot fi de mai multe feluri?
1. Depuneri de grasimi de natura lichida: mai sunt cunoscute si sub numele de grasimi de ardere. Acest tip de grasimi se topeste atunci cand este expus chiar si la cea mai joasa temperatura. Grasimile de ardere sunt usor inflamabile.
2. Depuneri de grasimi stratificate: mai sunt cunoscute si sub numele de grasimi de tip ceara. Grasimile stratificate sunt cele mai periculoase grasimi, ele fiind extrem de inflamabile.

Cum se face curatenia hotelor?
Pentru acest tip de operatiune se folosesc perii speciale si detergenti cu care se degreseaza atat hota cat si tubulatura sistemului de evacuare. Trebuie retinut faptul ca o firma autorizata in acest domeniu, va folosi intotdeauna substante care nu dauneaza sanatatii si mediului inconjurator.
Curatenia se face in trei pasi:
1. Curatarea si degresarea propriu-zisa a hotei.
2. Curatarea si degresarea tubulaturii.
3. Curatarea si degresarea ventilatorului.
Foarte amuzant mi s-a parut numele celor de la Dr. Hote – hotecurate.ro … Voi stiti ceva de ei? Sunt de incredere?