Cateva tendinte in webdesign pentru anul 2013.

Probabil principala tendința pentru anul 2013 va fi utilizarea pe scara larga de caracteristici HTML5 și CSS3.

Responsive web wesign.

Aceasta predicție este de așteptat si sa dovedi absolut adevarat ca stim cu totii ca noul tip de dispozitive desktop și mobile sunt introduse în piata foarte mult. Fiecare dispozitiv fie ca este vorba desktop sau mobile, vor varia în dimensiune a ecranului și alte proporții. Motivul receptiv web design este de așteptat si fie în tendințele de 2013 este faptul ca designerii nu se poate proiecta un nou design pentru site-ul individual?. Acesta nu va dura doar o mulțime de timp, dar, de asemenea, va va costa MAI MULT.

Web design receptiv va elimina toate aceste probleme, deoarece de capacitatea sa de a raspunde la dimensiunea de aparatul utilizat. Datorita design web receptiv, designerii nu va trebui sa faca un aspect nou pentru diferite dispozitive mobile și desktop. Un design unic va funcționa perfect pe toate dispozitivele. Nu s-ar evita aceasta tendința, deoarece aceasta tendința este de așteptat sa face lucruri mult mai convenabil pentru toate designeri.

Asezarea aerisita a elementelor in pagina si folosirea de noi fonturi.

In urma cu numai cativa ani, asezarea elementelor in pagina unui siteera limitata la doar cateva stiluri suportate de mediul online, exceptand bineinteles tehnologia flash. Astazi, posibilitatile s-au imbogatit semnificativ, existand un trend al marimilor mari de font. Un alt trend tinde catre mai mult spatiu alb (sau negativ) in web design. Este in parte un raspuns la mai multi factori, printre care descoperirea faptului ca utilizatorii nu se opresc doar la partea superioara a paginii, ci obisnuiesc sa dea scroll si chiar se asteapta sa o faca. In plus, faptul ca monitoarele de mari dimensiuni au devenit tot mai populare in ultimii ani face ca experienta utilizatorilor sa poata fi personalizata in functie de platforma si dispozitiv.

Mai mult spatiu in design este un lucru pozitiv, permitand o citire mai usoara, mai mult timp petrecut pe site si un grad mai mare de satisfactie din partea vizitatorilor.HTML5 si jQuery: Aceste formate noi sunt capabile sa sporesca experienta vizitatorului cu website-ul prin animatiile si estetica moderna. Datorita formatelor HTML5 si jQuery, programatorii si web designerii pot realiza unele efecte cu adevarat remarcabile, folosind mai putine linii de cod, fata de limbajele anterioare.

Realizarea site-urilor „On page” sau „parallax Scroling”

Din ce in ce mai multe site-uri sunt construite in acest mod, toata actiunea site-ului se desfsoara practic in aceaisi pagina ori vertical sau orizonta sau chiar din directii aleatoare. Aceasta tendinta induce o dinamica spectaculoasa si probabil eficienta. Evident ca aceasta tendinta se bazeaza pe noile carcteristici HTML5 și CSS3.