Cauciucuri pentru masina

Anvelope all-season. Sunt cauciucurile cu care se echipeaza majoritatea masinilor care ies din productie. Ele sunt concepute pentru a face un comprimis intre aderenta, performanta, longevitate, zgomot si siguranta. Cauciucuri pentru apa Cauciucurile pentru apa sunt confectionate dintr-un cauciuc mai moale decat cel al cauciucurilor de vara si cu mult mai moale decat al celor all-season. Asta pentru ca un astfel de cauciuc trebuie sa se incalzeasca repede pe timp rece sau umed pentru a oferi cea mai buna aderenta in astfel de conditii.

Cauciucuri de iarna.Ele se afla la polul opus fata de cauciucurile pentru apa, adica sunt fabricate dintr-un cauciuc mult mai rigid. Sunt realizate pentru un comportament optim pe suprafete acoperite cu zapada si gheata.

Semnificatia semnului E Toate cauciucurile vandute in Europa dupa 1997 trebuie sa fie marcate cu acest indice. Pe cauciuc apare semnul E urmat de un numar intr-un cerc sau patrat si apoi un alt numar. Numarul inscris in cerc sau patrat indica indicele tarii care a acordat garantia cauciucului. De exemplu 11 reprezinta Anglia. Garantia Este inscrisa pe cauciuc prin simbolul * urmat de un numar. Majoritatea producatorilor ofera garantie nelimitata asupra lor produse, insa acest lucru este aproape imposibil deoarece pentru a beneficia de garantie trebuie sa faci dovada ca ai mentinut tot timpul presiunea optima in cauciucuri , ca ai schimbat cauciucurile intre ele la fiecare 5000 de km rulati, ca geometria suspensiilor au fost tot timpul 100%, ca nu ai rulat cu mai mult de 120 km/h, si asa mai departe. Notatiile pentru dimensiunea cauciucurilor Sa luam spre exemplu codul 185 65 R 13 91 H. 185 = reprezinta latimea cauciucului atunci cand el este privit de deasupra 65 = este indicatorul pentru raportul intre inaltimea i si a latimii acestuia. In cazul nostru 65% din 185 = 120 mm. R = radial 13 = dimensiunea jentii 91 = indicele care ne arata ce incarcatura(in kg) putem avea pe masina H = este indicele de viteza.

Daca pe cauciuc este inscriptionat un cad din trei cifre nu cumparati acel cauciuc pentru ca este vechi. Codul de tip Dot, reprezentat de litera G din schema indicatorilor inscrisi pe un cauciuc, ne indica vechimea cauciucului(nu folositi niciodata un cauciuc mai vechi de 6 ani). Daca este un cod din trei cifre cauciucul este foarte vechi. De exemplu codul 1 7 6 reprezinta faptul ca a fost fabricat in a 17-a saptamana din al 6-lea an al deceniului(1986). Pentru cauciucurile fabricate dupa anul 1990 a fost adaugat un triunghi dupa codul din trei cifre. Pentru un an de fabricatie dupa 2000 codul a fost largit la patru cifre. De exemplu codul 3 0 0 3 semnifica a 30-a saptamana din anul 2003.
Image and video hosting by TinyPic

Sursa foto:cauciucuriautonoi.ro

One thought on “Cauciucuri pentru masina

  1. Nu am incredere in cauciucurile resapate. Mai bine iti cumperi o pereche de cauciucuri de iarna mai ieftine, la promotie (de la Sava, Barum, Debica,etc.). Ca pret nu cred sa fie diferente f. mari, iar ca siguranta as spune ca este o varianta mai indicata.

Comments are closed.