Ce carti nu ar trebui sa ne lipseasca din biblioteca personala

Lectura este cel mai relaxant mod de petrecere a timpului liber. Si consider ca toata lumea ar trebui sa detina o mica biblioteca personala, cu cateva carti pe care sa le citeasca.

Indiferent ca citesti mult sau putin, ideea de baza este sa citesti in fiecare zi. Macar o pagina, doua. Poate nu credeti ca o pagina sau doua sunt relevante, dar sunt. Si o sa vedeti efectele benefice, pe termen lung, pe care cititul le are.

Daca detineti o biblioteca la voi acasa, atunci iata ce carti nu ar trebui sa va lipseasca:

Cea mai impoartanta, o carte pe care toti romanii ar trebui sa o detinem este un dictionar explicativ roman. Consider dictionarul explicativ al limbii romane este o carte obligatorie in orice casa, deoarece este cel mai in masura sa ne ofere explicatia unor cuvinte pe care, poate, nu le cunoastem.

Pe langa un dictionar explicativ al limbii romane, este musai sa detinem, in biblioteca personala, cateva carti de dezvoltare personala. Din punctul meu de vedere, cartile de dezvoltare personala sunt cele care ne deschid mintea catre noi orizonturi, ne fac sa vedem lumea si din alta perspectiva si ne ajuta sa evoluam spiritual. Puteti alege orice carte de dezvoltare personala doriti, nu conteaza autorul.

A treia categorie sunt cartile de beletristica. Beletristica este o lectura usor de parcurs, mai ales daca povestea in sine este una pe gustul tau (fapt care o sa faca lectura si mai placuta). Pe piata gasiti o gramada de carti de beletristica, de la o gramada de autori cunoscuti.

O ultima categorie (care mie mi se pare indispensabila), face referire la cartile de sanatase: orice carte avizata din aceasta ramura este oricand binevenita, deoarece iti poate fi de un real ajutor atunci cand intampini mici probleme de sanatate, care se pot trata cu tratamente naturiste chiar la tine acasa.

Cu toate astea, toate cartile, indiferent de categorie, sunt mai mult decat binevenite in orice biblioteca.

Daca va permite spatiul si bugetul, sfatul meu este sa nu ezitati sa investiti intr-o micuta biblioteca personala, pe care sa o imbogatiti exact asa cum va doriti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *