De când există telefoanele mobile, husele au fost accesoriul lor vedetă. Acestea au început să capete și mai multă importanță și chiar să devină esențiale odată cu primele smartphone-uri cu ecran tactil. Aceste telefoane erau mult mai sensibile, așa că necesitau mai multă atenție. De-a lungul anilor, telefoanele au devenit din ce în ce mai mari și mai subțiri, de aceea probabilitatea ca ele să ne scape din mână este una foarte mare.
Există încă mulți sceptici în ceea ce privește folosirea huselor, dar experiența anilor ne-a arătat că lipsa protecției reduce considerabil durata de viață a telefonului, deoarece este mult mai expus la incidente. Când vine vorba de huse știm cu toții că există numeroase modele cu diferite funcții și la diferite prețuri. Astăzi vom vorbi despre unele dintre ele și despre caracteristicile lor.
Ce tipuri de huse găsim pe piață?
Varietatea de huse pe care le găsim în magazine este destul de largă, toate urmând să contribuie cu ceva la smartphone-ul nostru: design, distincție, protecție etc. În continuare vom vorbi despre câteva dintre aceste modele.
Huse cu capac
În linii mari, sunt printre cele mai rezistente care există deoarece au o funcție importantă: acoperă întregul mobil, inclusiv ecranul. În cadrul huselor cu capac, avem două tipuri:
– huse flip cu suport gel/tpu : acest tip se cumpără din ce în ce mai mult și este cea mai bună combinație posibilă deoarece oferă protecție maximă atât în colțuri cât și pe ecran.
– cu suport rigid: cu mulți ani în urmă acest tip de huse erau privite ca „cele care protejează cel mai mult”, dar acest lucru nu era în întregime adevărat. Acest tip expune partea superioară și inferioară a telefonului, este mai expus la șocuri, nu are nici un fel de margine pe ecran și de asemenea, atunci când telefonul are un accident, nu se rupe doar carcasa, ci întreg dispozitivul poate deteriorat.
Silicon
Husele din silicon sunt grozave pentru orice telefon, mai ales pentru iPhone, deoarece absorb șocurile foarte bine. Există o tonă de modele super drăguțe iar majoritatea acoperă spatele și sticla foarte bine. Partea mai puțin plăcută este că atrage foarte mult praf iar în timp se deformează.
Gel/TPU
Carcasele din gel sau din TPU, cu sau fără husă, au aceleași caracteristici ca și cele din silicon. Puteți găsi huse gel mai groase sau mai subțiri, pe piață existând o mare varietate. Lucrul bun la aceste huse, ca și în cazul siliconului, este marea lor absorbție a impactului. Ceva de reținut în ceea ce privește carcasele moi este janta lor: există modele fără jantă (care, prin urmare, nu va proteja ecranul) și modele cu jantă (care creează un spațiu între ecran și sol în cazul căderii cu fața în jos)
Rigide
Husele rigide sunt cele mai comune huse de pe piață și le puteți găsi în mai multe modele. Mulți oameni au impresia că, cu cât este mai mare rigiditatea unei huse, cu atât este mai bună protecția, dar acest lucru nu este adevărat. Carcasele rigide se sparg în urma unei lovituri, au mai puțină suprafață de prindere, nu au o jantă pe ecran și în final transferă lovitura în telefon pentru că nu amortizează impactul.
Hibrid
După cum sugerează și numele lor, sunt o fuziune între rigid și moale. În general, acest design are un spate dur și un contur de gel moale. Este o soluție bună pentru persoanele cărora le place prinderea huselor dure, dar nu doresc să piardă protecția de pe spatele telefonului.
Pe Etuo veți găsi huse telefoane și carcase super rezistente care vă vor ține smartphone-ul în siguranță.
Bară de protecție
Barele de protecție sunt o soluție intermediară deoarece protecția lor este ceva mai mică. Acest model acoperă doar contururile telefonului și expune atât ecranul, cât și spatele. De acest tip există și rigide și moi.
– barele de protecție rigide nu au aproape nicio protecție, iar o lovitură, la fel ca în cazul carcaselor rigide, ar afecta dispozitivul
– modelele soft gel, tpu sau mixte oferă ceva mai multă protecție, dar ținând cont de faptul că spatele rămâne neacoperit, telefonul este mai expus
Super Protect
Aceste huse ne oferă protecție maximă și au de obicei două părți: una rigidă și cealaltă siliconata. Putem găsi mai multe modele, dar cele mai comune sunt două:
– cu baza din silicon și spate rigid. Siliconul acoperă întregul telefon ca o husă de gel, mai ales în colțuri iar la exterior au un spate rigid care conferă carcasei mai multă rezistență și aderență
– cu carcasă tare și exterior din silicon. Sunt cele mai complete de pe piață. Acestea sunt formate dintr-o carcasă rigidă care încapsulează telefonul, la care se adaugă deasupra o altă husă din silicon. Acestea sunt, prin excelență, husele care protejează cel mai mult un dispozitiv. Partea mai puțin plăcută este că fac telefonul mult mai gros și afectează estetica sa.