Ce inseamna sa fi crestin

Imbratisarea religiei crestine este o practica obisnuita si fireasca in tarile occidentale.Auzim foarte rar de persecutarea fatisa a unui crestin in vreuna din aceste tari.Ca o consecinta a acestui spirit tolerant, se poate sa uitam ce inseamna a fi crestin.Cat de diferit trebuie sa fie un crestin de cei din jurul lui? E greu sa traiesti o viata de crestin sau e usor?
Inainte de toate, cuvintele lui Hristos – cele rostite direct de El ca si cele pe care le-a transmis prin apostoli – formeaza baza vieti crestine.Crestinul este un ucenic al lui Hristos, care asculta de vocea Sa relevata in Scripturi si Ii urmeaza invataturile.Atitudinea sa inaintea lui Isus Hristos este cea exprimata de apostolul Pavel:”Doamne ce vrei sa fac?” Aceasta inseamna capitulare totala.Ioan 6;63
In al doliea rand, crestinul isi modeleaza viata dupa viata lui Hristos, Conducatorul Sau.Isus i-a iubit si s-a rugat pentru dusmani Sai.Nu a avut pacat.a trait o viata sfanta,curata,nepangarita.A gasit intotdeauna posibilitatea de a le vorbi oamenilor pe care ii intalnea despre lucrurile vesnice.Nu s-a angajat niciodata in palavrageli, vorbire nepotrivita sau glume.Luca 9;23,24.
In ce masura corespunde viata noastra acestor principii? A fi crestin implica mai mult decat a spune un simplu ‘Cred’.Adevaratul crestinism inseamna o viata de lepadare de sine, ascultarea de invataturile lui Hristos si imitare a comportamentului lui Hristos.

[symple_box color=”blue” text_align=”left” width=”100%” float=”none”]
Cei din lume care se uita la felul de viata al crestinului s-ar putea sa spuna:”Ce corvoada” sau „Un crestin nu se distreaza niciodata?” Trebuie sa ne amintim ca aceste intrebari trec cu vederea un cuvant important – nasterea din nou.Hristos ne schimba natura, asa incat ajungem sa ne faca placere sa facem voia lui Dumnezeu.Ce se poate compara cu nemaipomenita bucurie si satisfactie de a asculta de dumnezeu se de a ramane in centrul voii sale? 2 Corinteni 5;17; Psalmul 40;8.
[/symple_box]