Ce nu stiati despre debitare laser

Daca exista un instrument care este ravnit de multi mai mult decat oricare altul, trebuie sa fie masina de debitare laser . Aceste masini de inalta precizie pot produce atat elemente functionale, cat si frumoase. Versatilitatea lor permite oricui care are acces la unul sa intre rapid in productie cu desenele sale.

Puterea dispozitivului de debitare cu laser provine din capacitatea sa de a taia o gama larga de materiale cu precizie ridicata. Cutitele – cum ar fi cele pentru taietoarele de mana si taietoarele de vinil – nu pot penetra materiale dure si groase, in timp ce un laser le poate trece prin ele ca untul. Un ruter CNC are un timp dificil de a crea detalii ultra-ascutite (ganditi-va sa taiati o litera V: marginile exterioare pot fi taiate abrupt cu treceri suprapuse, dar punctul interior poate fi la fel de ascutit ca diametrul burghiului tau). Un fascicul de laser este atat de ingust incat va poate oferi acele detalii precise.

Structuri metalice sudate  cu piese debitate cu laser au devenit o practica bine definita. Pluginurile pentru generarea automata a casetelor sunt disponibile pentru aplicatia grafica vectoriala populara Inkscape, facandu-i o clipa pentru a crea un caz pentru un proiect. Piulitele capturate cu constructie cu filet si fante fac piesele usor de asamblat si de separat, spre deosebire de constructiile lipite. De fapt, imprimarea 3D pe desktop nu ar fi acolo unde este astazi fara debitarea laser – MakerBot, Printrbot, SeeMeCNC, Ultimaker si multe alte companii au inceput sa produca imprimante 3D realizate in mare pate din piese debitate cu laser.

Daca sunteti in cautarea unui instrument care va poate largi granitele, un cutter cu laser are un univers de posibilitati. Cumpararea primului taietor cu laser poate fi o provocare dificila, mai ales daca aveti buget limitat.

La ce ajuta debitarea cu laser?

Taierea cu laser este un proces de fabricatie care poate elimina nevoia de prelucrare in mai multe locuri de munca in domeniul ingineriei, ceea ce va permite sa economisiti bani pe costurile de productie.

Debitarea cu laser prezinta anumite avantaje fata de taierea cu plasma, deoarece acest proces este mai precis si consuma mai putina energie atunci cand taie foi de otel si aluminiu. In plus, cele mai recente masini cu fibra optica, se apropie acum de masinile cu plasma in capacitatea lor de a taia materiale groase.

Nivelele de precizie si calitatea marginilor obtinute cu masinile de debitare cu laser sunt mai bune decat metodele traditionale de taiere, deoarece fasciculul laser nu se va purta in timpul procesului de taiere cu laser. Tehnologia de taiere cu laser ne permite, de asemenea, sa taiem forme complexe fara a fi nevoie de unelte si la o viteza similara sau mai rapida decat alte metode de taiere.

Faptul ca tehnologia de taiere cu laser ofera o contaminare redusa a piesei de prelucrat prezinta anumite avantaje fata de tehnicile traditionale de taiere mecanica.

Taierea cu laser permite, de asemenea, taierea gaurilor cu diametru mic, cu detalii complexe si calitate buna a muchiei fie in foaie, placa, tub sau in cutie.

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *