Ce obligatii au angajatii vis-à-vis de protectia muncii?

Protectia muncii este deosebit de importanta in orice domeniu, insa in mod special atunci cand lucrezi in domenii cu un anumit grad de risc. Cand se lucreaza in domenii mai riscante, angajatorii sunt obligati sa asigure protectia muncii prin echipamente pentru protectia muncii, echipamente care pot fi achizitionate si online de pe eppm.ro.

Angajatorii trebuie sa isi faca treaba si sa asigure cele necesare. Insa si angajatii au o multime de obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca, fie ca sunt angajati pe un santier, fie ca sunt angajati la BestMovers, firma de mutari Bucuresti.
Daca esti angajat, iata care iti sunt obligatiile:

• Participa la instructajul de protectie a muncii, ia la cunostinta cele auzite si semneaza protectia muncii in cunostinta de cauza.
• Foloseste echipamentele de protectie in cel mai corect mod cu putinta astfel incat ele sa protejeze cu adevarat.
• Utilizeaza cu grija substantele pe care le folosesti, daca bineinteles lucrezi cu substante.
• In cazul in care se intampla sa observi anumite defectiuni tehnice la echipamente, unelte, utilaje, etc., anunta de urgenta persoanele responsabile, deoarece multe tragedii pot fi evitate daca defectiunile sunt anuntate din timp.
• Totodata, si accidentele de munca trebuie anuntate, chiar daca ele ti se par minore. Superiorul tau trebuie sa stie tot ceea ce se intampla.
• In cazul in care, in timp ce lucrezi observi ca anumite lucruri nu sunt in regula, trebuie sa te opresti. Opreste-te si atunci cand tu personal nu te simti bine, deoarece te pui in pericol si pe tine, dar ii poti pune in pericol si pe ceilalti.

Acestea sunt in mare obligatiile pe care le ai. Ele insa sunt formulate si impuse in functie de domeniul in care lucrezi. Una e sa lucrezi in IT si alta e sa lucrezi in constructii. Una e sa lucrezi cu substante si alta e sa lucrezi la un magazin de haine.
Tine cont regulile de protectie a muncii si respecta-le intocmai. Ele te pot tine in siguranta si iti pot salva viata in multe situatii.
Normele de protectie a muncii nu sunt impuse doar pentru a fi acolo, ci pentru a fi respectate.