Ceasul avocatului


Dincolo de pledoariile pline de miez, un avocat trebuie sa fie credibil pentru a determina judecatorul sa faca dreptate clientului pe care-l apara. Poate ca sub roba se ascunde o tinuta lejera: blugi si un tricou imprimat, dar comportamentul din sala de judecata determina gradul de ascultare al discursului aparator.
Sa fiu mai explicit! Ce credibilitate are un avocat care intarzie o ora la sedinte si dovedeste lipsa de respect fata de completul de judecata si de client.

Acum cred ca ati inteles legatura intre justitiari si ceasuri de mana. Nu contestam faptul ca un avocat bun alearga de la un tribunal la altul, fara sa alerge el dupa clienti si ca exista ceasuri si in sala de judecata, dar tocmai fiindca este asa de solicitat, se impune sa fie punctual.

Pe Ceasmania, avocatul de succes isi gaseste un ceas potrivit statutului sau social, unul care sa para nou si sa fie precis mult timp de la cumparare.
Dar doamna procuror are si ea nevoie de ceasuri dama? Cu siguranta da, iar pluralul nu l-am folosit intamplator.

Cand se afla la birou sau in sala poate purta orice ceas elegant si original de pe Ceasmania, dar cand ancheteaza fapte grave, ea il va schimba in functie de teren. De pilda cand se va deplasa pe malul apelor, va purta intotdeauna pentru mai multa siguranta un ceas rezistent la apa.

Magistratii nu-si tin telefoanele la vedere in timpul exercitarii functiunii, fiindca asa este frumos. Nu poti sa asculti un martor cheie sau sa anchetezi un om acuzat de o fapta grava, in timp ce butonezi mobilul sau sa risti sa te sune cineva inainte de pronuntarea solemna a unei sentinte!
Oamenii legii au libertatea de a purta ce vor ei pe sub robe, dar obligatiile lor majore sunt doua:
-sa lupte cu respect pentru dreptate
-punctualitatea lor sa decurga ceas.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *