Fără categorie

Cateva motive pentru casatorie.

Personal pot sa va spun ca este mai bine casatorit decat singur.Sunt casatorit de ceva timp si pot sa-mi spun parerea nu…Recomand celor care se gandesc sa se casatoresaca sa nu mai stea sa sa actioneze,daca a gasit persoana potrivita.Chiar daca mai te superi uneori pe partener trebuie sa te impaci si dragostea trebuie sa invinga.Iata cateva motive:

1. Trăieşti mai mult

Un studiu realizat în 2006 de cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că persoanele care nu sunt căsătorite mor mai devreme şi au un risc crescut cu 40% să aibă boli cardiace. Cei căsătoriţi duc o viaţă mai sănătoasă, au un program mai organizat şi scapă de stres şi tensiune prin simplul fapt că au mereu lângă ei o persoană cu care să vorbească.

2. Devii mai atrăgător

Ar fi stupid să te căsătoreşti doar pentru că devii atrăgător pentru alte femei/alţi bărbaţi, dar se pare că femeile sunt mai atrase de bărbaţii însuraţi, iar unii bărbaţi de femeile căsătorite. Poate e un fel de complex al „fructului interzis”. Totuşi, această idee poate fi pozitivă în sensul că nu te căsătoreşti pentru a agăţa pe altcineva, dar faptul că eşti considerat străgător te face să te simţi bine.

3. Poţi să faci sex când ai chef

Dacă eşti singur şi ai chef de o partidă de sex trebuie să ieşi la agăţat şi să speri că ai noroc să întâlneşti pe cineva. Dacă eşti căsătorit te bucuri de partidele de amor când ai chef. Sau, fie, când are partenerul/a chef, dar oricum e mai uşor decât atunci când eşti singur.

4. Oamenii căsătoriţi sunt mai fericiţi

Un studiu realizat de cercetătorii australieni a dezvăluit că oamenii căsătoriţi sunt cu până la 135% mai fericiţi decât cei singuri. Această fericire vine din senzaţia de siguranţă, apropiere faţă de cineva şi faptul că dacă ai un partener de viaţă îţi împarţi grijle cu cineva şi nu trebuie să rezolvi toate problemele singur.

5. Perpetuezi specia

Nu e ca şi cum nu ai putea să ai un copil dacă eşti singur/ă sau că vrei neapărat să perpetuezi specia, să-ţi transmiţi numele şi genele unui bebeluş, dar este un motiv bun. În plus, un copil are nevoie de un cămin, de ambii părinţi şi e preferabil să fii căsătorit/ă când iei decizia să ai un urmaş.sursa.

12 Comments

 • bibabum

  aia cu traitul mai mult nu o cred, asta poate daca iti iei nevasta muta

  Reply
 • Madalina Raducanu

  Daca il ai pe Dumnezeu de partea ta si ea Il are atunci succesul e garantqat…caci fiecare trebuie sa se iubeasca asa cum iubeste Isus Biserica si invers… adica neconditionat…si prin rugaciuni se rezolva totul!
  Familia este o institutie sfanta…prima infiintata pe pamant…Dumneze4u i-a dat lui Avam pe Eva si a stiut ca asta e BINE!

  Reply
 • adriank

  hmm, nu prea sunt de acord. Tot un studiu zicea ca daca bei alcool traiesti cu 10 ani mai mult. Asta cu traitul mai mult depinde foarte mult de nspe mii de factori, in primul rand de nivelul de trai. Eu nu sunt casatorit insa treaba cu sexul cand vrei si ca devii mai fericit wow, chiar refuz sa-o cred, oriunde ma uit la cupluri caastorite mereu barbatii se plang de chestile astea doua :)) Iar perpetuarea speciei se poate si fara casatorie 😉

  Reply
 • Roxanel

  Lol, ce motive… ;)) O fi, n-o fi asa, oi afla mai tarziu, mai am de crescut. 😛 :))

  Aaa, si viata lunga unul alaturi de altul, plina de intelegere si tot ce va doriti in casatoria voastra. ^_^

  Reply
 • Dolly

  Greatings, De dуnde eres? їEs un secreto? 🙂

  Dolly

  Reply
 • Pato Basil

  si casatoria la timpul ei zic eu momentan pot sa-ti raspund la toate intrebarile
  1. daca ai una cicalitoare iti scurteaza viata(asta afli asa dupa vreo 5 ani)
  2.asta e adevarat dar si daca ai o prietena oficiala e cam acelasi lucru
  3.daca ai o nevasta din aia care n-are chef mai degraba cand era doar iubita era mai activa
  4.nu neaparat nu te mai gandesti la tine, ci la noi deci grijile sunt cel putin duble!
  5.copii poti sa faci oricand important este sa te implici in cresterea si mai ales dar mai ales in educarea lor!

  Reply
 • Pato Basil

  nu ma contrazici? inseamna ca am dreptate:)) ma asteptam sa ai o replica…

  Reply
 • admin

  sunt cazuri si cazuri acuma na…

  Reply
 • Pato Basil

  deci esti de acord si cu posibilitatea asta! oricum eu iti urez casa de piatra:)
  si eu vreau sa ma casatoresc de tanar dar momentan e prea devreme am 19 ani

  Reply
 • zozo

  Eu tot nu-mi schimb parerea chiar daca ai zis tu toate astea :P.

  Reply
 • Pato Basil

  @zozo: poi zine si noua ce parere ai de unde ai vrea sa stim … eu cel putin nu citesc ganduri!

  Reply
 • Pato Basil

  *zi-ne (scuze)

  Reply

Leave a Reply