Fără categorie

Consultanta juridica si avocat CEDO sa ti se usuce lacrimile de pe obraji

Traiesc in spatele gratiilor si parca am gratii si la suflet. Lumina se strecoara zgarcit aici, la mine, bucuriile si mai zgarcit.
Ceea ce ma doare cel mai tare este ca sunt nevinovat si m-au parasit toti. Cum au auzit ce se intampla cu mine, mi-au trimis mesaje dragute pe retelele de socializare si m-au scos din lista de prieteni. Prietenia a tinut pana la poarta inchisorii.

Numai fratele mi-a ramas credincios. El stie ca nu merit sa stau aici si mi-a promis ca va face totul sa ma scoata. El vine luna de luna la vorbitor cu pachet si ma informeaza de tot ceea ce se intampla.
Il astept cu drag si pentru el ma straduiesc sa rezist. Nu vreau sa dezamagesc increderea. La ultimele vizite mi-a repetat:
-Iti promit ca vei iesi de aici! Sa te pregatesti pentru libertate.
Cum sa ma pregatesc pentru libertate, cand sunt un numar oarecare si numai gandul imi este liber, cand nu ma tradeaza?
E greu aici, unde si baie faci cu portia, dar cine nu a ajuns, nu realizeaza. Mi-ar placea sa stau in ploaie sau in ninsoare, sa lenevesc duminicile in pat, cum faceam cand eram acasa, dar totul se face la program.


Oara mai am casa? Nu mi-au scos si patul din ea, cum scoti canapeaua pe care a zacut cineva bolnav pana a murit, de teama sa nu se ia microbii?
-Zilele in aceasta inchisoare iti sunt numarate, mi-a spus fratele meu la ultima vizita.
-Ah, nu vreau sa ma mute ca m-am invatat cu colegii de camera si cu gardienii! Daca ma duc undeva departe si nu mai poti sa vii la mine, ce ma fac?
-Nu la asta m-am referit, ci la consultanta juridica si avocat CEDO.

Imi este frica si sa sper! Ii multumesc lui Dumnezeu si cand ma culc si cand ma trezesc ca am un frate asa de bun. Stiu ca ar imparti tot ce are jumatate cu mine. Uite, chiar si libertatea ar imparti-o, daca ar putea.
Stiu sigura ca ar face asa, daca i s-ar permite: mi-ar da mie doua zile din libertatea lui, apoi si-ar lua si ei liber si tot asa!
Eram in camera si nu era nici timp de vizita cand m-au chemat la vorbitor. Am crezut ca s-a intamplat ceva foarte rau.

Venisera avocatii trmisi de fratele meu sa ma consilieze si sa semnez formularul pentru CEDO. Am vorbit mult, iar discutia mi-a facut foarte bine. M-au asigurat ca cred in nevinovatia mea si vom lupta impreuna pentru dreptatea si libertatea mea, doua drepturi fundamentale care mi-au fost furate. Nu stiam ca trebuie formular pentru CEDO. Ma batea gandul la un moment dat sa scriu eu o cerere de mana, cum ma pricep si sa il rog pe fratele meu sa o puna la posta. A facut si asta pentru mine! Cred ca a platiti o avere, dar ii voi inapoia toti banii, pana la ultimul leut.
-Stiu ce simtiti, il aud pe avocat zicandu-mi cu sinceritate! Vreau sa stiti ca am castigat zeci de procese exact ca ale dumneavoastra si pot sa va asigur ca veti primi despagubiri morale care sa va permita sa traiti fara griji mult timp.

-Parca asta ma intereseaza pe mine, spun soptit.
Am vrut sa nu se auda, dar replica mi s-a strecurat din creier prin gatlej, in afara.
-Sigur ca dreptatea si libertatea sunt mult mai importante, dar veti putea sa-i inapoiati fratelui banii. De-ati sti ce mult a alergat pentru dumneavoastra!
Asadar mi-a citit si gandul acesta. Avocatul din fata mea citeste in mine ca intr-o carte larg deschisa.

Ma intorc in celula alt om. Mi se pare ca sunt foarte aproape de usa de iesire si ca printre gratii mi se strecoara mai multe lumina.
…Cati ani au trecut? Multi! Acum sunt un om liber, iar fratele meu este manager la lantul hotelier pe care l-am pus la punct. Are sofer la dispozitie si secretara, iar eu incerc sa recuperez anii pe care i-am pierdut in mod nedrept dupa gratii. Ma plimb, citesc, ma opresc sa prives cu drag un trandafir, stau sub un tei, cand se scutura de floare.
Oare ce m-as fi facut fara fratele meu si fara Consultanta juridica si avocat cedo?

No Comments Found

Leave a Reply